Naar aanloop van de 5e verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) op 25 september 2020 wil Plan International België zoveel mogelijk bedrijven, maar vooral ook u als medewerker, warm maken om actie te ondernemen. Schrijf in op de gratis SDG-challenge en word een echte SDG-Champion aan de hand van concrete voorbeelden van andere bedrijven. Want zelfs de meest maatschappelijk verantwoorde organisaties kunnen ideeën lenen en zich laten inspireren via deze heel concrete cases.

Schrijf nu in

Wat is een SDG?

De SDG’s zijn duurzame doelstellingen. Ze zijn in het leven geroepen om van de wereld een leefbare, eerlijke plek te maken tegen 2030. In totaal zijn er 17 SDG’s met 169 targets en elk pakken ze een bepaalde thematiek aan zoals onderwijs, klimaat of armoede. De landen die lid zijn van de Verenigde Naties hebben deze duurzame doelstellingen unaniem opgenomen in hun beleid in 2015. Nu is het aan elk van ons om die Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te verwezenlijken. Bedrijven spelen hierin een cruciale rol, zeker in samenwerking met maatschappelijke organisaties zoals ngo’s.

 

Wat is de SDG Challenge?

Tijdens de SDG-challenge die start op 25 september ontdekt u in 17 dagen alle 17 SDG’s elke dag om 17u in uw inbox. In deze initiatie wordt u ondergedompeld in de inhoud van elke SDG en leest u inspirerende verhalen van bedrijven die zich een SDG eigen maakten. Op het einde stemt u voor de 2 meest inspirerende cases. De cases met het meeste stemmen worden toegelicht tijdens een Webinar waarin u extra vragen kan stellen aan deze twee bedrijven. Ook al strooit COVID-19 roet in het eten, met deze inzichten kunt u elke ontwikkelingsdoelstelling de baas. De SDG's integreren in de bedrijfscultuur en -strategie blijft een uitdaging, maar het is tegelijkertijd ook een opportuniteit om te investeren in duurzame oplossingen!

Die ontwikkelingsdoelstellingen zijn allemaal wel mooi, maar zijn ze ook nuttig voor mijn onderneming?

Wel, daar kunnen we volmondig ja op antwoorden. Elke onderneming heeft de ambitie om te blijven bestaan en heeft alle belang in het mee helpen bouwen aan een betere toekomst voor de toekomstige generatie. Kortetermijndoelstellingen staan altijd in functie van langetermijndoelstellingen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn exact dat: een raamwerk om strategische bedrijfsbeslissingen uit te denken die future proof zijn.

De SDG’s omarmen als medewerker en opnemen in de denkwijze van uw KMO of multinational brengt meteen een aantal voordelen met zich mee.

Schrijf nu in

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen ? Wil u meer informatie over hoe uw bedrijf kan bijdragren tot de SDG's in samenwerking met Plan International? Contacteer ons corporate team via corporates@planinternational.be