Met de SDG-challenge wil Plan International België zoveel mogelijk bedrijven, maar vooral ook u als medewerker, warm maken om actie te ondernemen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) te behalen. Ontdek de 17 SDG's en word een echte SDG-Champion aan de hand van concrete voorbeelden van andere bedrijven. Want zelfs de meest maatschappelijk verantwoorde organisaties kunnen ideeën lenen en zich laten inspireren via deze heel concrete cases.

Ontdek de SDG's

Wat is een SDG?

De SDG’s zijn duurzame doelstellingen. Ze zijn in het leven geroepen om van de wereld een leefbare, eerlijke plek te maken tegen 2030. In totaal zijn er 17 SDG’s met 169 targets en elk pakken ze een bepaalde thematiek aan zoals onderwijs, klimaat of armoede. De landen die lid zijn van de Verenigde Naties hebben deze duurzame doelstellingen unaniem opgenomen in hun beleid in 2015. Nu is het aan elk van ons om die Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te verwezenlijken. Bedrijven spelen hierin een cruciale rol, zeker in samenwerking met maatschappelijke organisaties zoals ngo’s.

 

Wat is de SDG Challenge?

In deze initiatie wordt u ondergedompeld in de inhoud van elke SDG en leest u inspirerende verhalen van bedrijven die zich een SDG eigen maakten. Ook al strooit COVID-19 roet in het eten, met deze inzichten kunt u elke ontwikkelingsdoelstelling de baas. De SDG's integreren in de bedrijfscultuur en -strategie blijft een uitdaging, maar het is tegelijkertijd ook een opportuniteit om te investeren in duurzame oplossingen!

Die ontwikkelingsdoelstellingen zijn allemaal wel mooi, maar zijn ze ook nuttig voor mijn onderneming?

Wel, daar kunnen we volmondig ja op antwoorden. Elke onderneming heeft de ambitie om te blijven bestaan en heeft alle belang in het mee helpen bouwen aan een betere toekomst voor de toekomstige generatie. Kortetermijndoelstellingen staan altijd in functie van langetermijndoelstellingen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn exact dat: een raamwerk om strategische bedrijfsbeslissingen uit te denken die future proof zijn.

De SDG’s omarmen als medewerker en opnemen in de denkwijze van uw KMO of multinational brengt meteen een aantal voordelen met zich mee.

Ontdek de SDG's

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen ? Wil u meer informatie over hoe uw bedrijf kan bijdragren tot de SDG's in samenwerking met Plan International? Contacteer ons corporate team via corporates@planinternational.be