IT-Donations geeft je oude IT-materiaal een (goed) doel!

Vernieuw je als bedrijf je IT-materiaal en moet je op een veilige en verantwoorde manier af van je oude pc's, laptops en andere IT-gerelateerde spullen? Onze partner IT-Donations geeft je de perfecte oplossing! Ze halen je oud materiaal vanaf 10 stuks kosteloos bij u op en zorgen voor 100% veilige dataverwijdering. De restwaarde van het materiaal schenkt u automatisch aan Plan België. Hoe dat precies werkt? Dat leest u hier.

 

Een goede start dankzij de Luierhoek

Dat je als kersverse ouders ook ecologisch en bewust kan zijn tijdens het opgroeien van je kleine spruit, bewijst Plan Ouder Catty met De Luierhoek. Een online webshop waar je herbruikbare luiers kan bestellen, maar ook natuurlijke verzorgingsproducten, badartikelen, in bakerdoeken, kleertjes.

Met de aankoop van een startpakket geef je niet alleen je eigen kind een goede start in het leven, maar ook meisjes en jongens in Bolivia. Want voor elk verkocht startpakket schenkt de luierhoek 5% aan het project in Bolivia.

Etnik Cosmetics: doelbewust sociaal ondernemen, van bij de start

Etnik Cosmetics is een Franstalige webshop met een mooi gamma huidverzorgingsproducten. Alle producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en niet getest op dieren. De oprichters van het gloednieuwe merk steunen resoluut een meisjesproject in Benin dat focust op onderwijs. Ze doneren jaarlijks 2% van hun winst aan het project.

TNS Kroket: verantwoord ondernemen als Plan Ouder

Als fulltime onderneemster en mama van vier is Daphné Aers met haar eigen bedrijf TNS Kroket Plan Ouder van drie Plan Kinderen. Binnen haar bedrijf spoort ze haar medewerkers aan om zich in te zetten voor een goed doel.

"Ik wil mensen wakker maken op kleine schaal en daarom startten we met het Plan Ouderschap. Elk meisje moet haar dromen kunnen waarmaken." - Daphné Aers, Zaakvoerder TNS Kroket.

De medewerkers van TNS Kroket zijn intussen trotse Plan Ouders van 10 Plan Kinderen.

LITIGUARD: PRO BONO ADVIES ÉN FINANCIËLE STEUN

Dankzij het engagement van advocatenkantoor Litiguard kunnen we rekenen op gratis juridisch advies als we dat nodig hebben. Zij loodsen ons zonder kleerscheuren door de nieuwe privacywetgeving die van start gaat in mei 2018. Bovendien steunt het bedrijf voor elke werknemer een Plan Kind.

Kyocera helpt de ecologische voetafdruk van Plan te verkleinen

Dankzij de milieuvriendelijke printers van Kyocera gaat Plan International bewuster om met het archiveren en printen van documenten. We sporen de collega’s aan om zoveel mogelijk rapporten digitaal te raadplegen. Als er toch moet geprint worden dan is dat volgens de regels van de kunst, recto-verso en met zo weinig mogelijk kleur. Zo draagt Kyocera haar steentje bij aan een beter leefmilieu voor alle kinderen. Daarnaast steunt Kyocera ook financieel de meisjesprojecten van Plan.

INGRAM: ADVIES ROND DE NIEUWSTE TRENDS BINNEN IT

Elke dag komen er nieuwe IT mogelijkheden op de markt. Ingram Micro weet perfect welk materiaal de beste prijs- en kwaliteitsverhouding heeft. Zij geven ons advies wanneer we oud IT-materiaal moeten vervangen. Als tussenpersoon bij aankoop en verkoop onderhandelen ze bovendien steeds voor de beste prijs voor ons bij een bestelling van materiaal zodat we onze werkingskost kunnen verlagen!

PROJECTIVE: COACHING OP PROCESSFLOW

Onze medewerkers blijven op de hoogte van de nieuwste technieken rond processflow, audits en projectmanagement dankzij de kennis van consultancybedrijf Projective. Zo werden ook alle key processen in kaart gebracht en procedures uitgeschreven zodat Plan International België klaar is om zijn groeipad gestaag verder te zetten.

Marc Cain: solidair shoppen

Marc Cain is een internationaal vrouwenmodemerk. De fashiongigant ontwierp in samenwerking met Plan International Canada een handtas in beperkte oplage speciaal voor Moederdag. De exclusief ontworpen lederen tas symboliseert de speciale band tussen een moeder en haar kind. Met de aankoop van elke tas doneert Marc Cain 50% van de nettowinst aan onderwijsprojecten voor meisjes. Bestel jouw nieuwe handtas hier