Koop uitwisbare notitieboeken met uw bedrijfslogo en laat een onuitwisbare indruk na bij uw werknemers, klanten en leveranciers. Met deze duurzame aankoop van kantoormateriaal steunt u tegelijk het goede doel. Per verkocht exemplaar stort Bambook € 4 aan de projecten van Plan International België om de gevolgen van klimaatverandering op meisjes aan te pakken.

Uw bedrijf wil sociaal ondernemen en zich inzetten om klimaatverandering tegen te gaan? U bent op zoek naar een ecologisch alternatief voor uw kantoormateriaal of naar duurzame relatiegeschenken voor uw personeel, klanten of partners? Kies voor de uitwisbare notitieboekjes uit bamboe van Plan International België en personaliseer ze met uw bedrijfslogo.

Koop duurzame notitieboeken

3 redenen om de duurzame notitieboeken te bestellen

  • Reden 1: uw aankoop van kantoormateriaal is 100% duurzaam en ecologisch verantwoord. Met onze herbruikbare notitieboekjes verbruikt u minder papier en draagt u bij aan de strijd tegen ontbossing en bescherming van het milieu.
  • Reden 2: Deze schrijfboekjes verhogen de productiviteit van uw medewerkers door de handige to-do lijst, weekoverzicht en maandplanning.
  • Reden 3: Uw bedrijf steunt een goed doel, draagt bij tot de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) en tot het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering op meisjes.

De impact van klimaatverandering op meisjesrechten

Impact klimaat op meisjesrechten

Door klimaatverandering zien heel wat families hun oogst mislukken. Dit zorgt voor een tekort aan inkomsten waardoor vooral meisjes niet meer naar school kunnen. Miljoenen meisjes lopen hierdoor het risico op een gedwongen kindhuwelijk, seksueel en fysiek misbruik, tienerzwangerschappen en een verhoogde kanse op moedersterfte. Bij voedseltekorten bepalen de sociale regels dat meisjes en vrouwen pas als laatsten mogen eten en de kleinste portie krijgen.

Plan International België investeert in onderwijs voor meisjes zodat ze naar school blijven gaan, leren over de gevolgen van klimaatverandering en hoe ze zich kunnen beschermen. Kinderen en jongeren leren niet enkel over de uitdagingen, maar ook hoe ze mee innovatieve oplossingen kunnen zoeken en hun stem laten horen voor een beter klimaatbeleid.

Uitwisbare notitieboekjes met een permanente impact

Om de gevolgen van klimaatverandering op meisjes te bestrijden, startte Plan International België een partnerschap met Bambook om duurzame notitieboekjes te produceren. De schriften uit bamboe zijn uitwisbaar en dus oneindig herbruikbaar. Door in een Bambook notitieboekje te schrijven, vermindert u niet alleen uw papierverbruik, maar draagt u ook bij aan een betere toekomst voor kinderen over de hele wereld.

Uw impact door Bambooks te kopen

  • Koop 10 Bambooks = 1 meisje volgt een weerbaarheidstraining zodat ze het zelfvertrouwen krijgt om NEE te zeggen tegen een gedwongen kindhuwelijk
  • Koop 100 Bambooks = 8 meisjes gaan 1 jaar lang naar school 
Koop duurzame notitieboeken

U draagt bij tot de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Uw sociaal ondernemen verdubbelt, want met uw aankoop steunt verschillende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s):

  • SDG 5: u draagt bij tot de vermindering van genderongelijkheden door de projecten van Plan International België te steunen.
  • SDG 8: Bambook produceert en verpakt haar producten in een sociale werkplaats in Nederland. Zo ondersteunt u de werkgelegenheid van mensen die vaak van de arbeidsmarkt zijn uitgesloten.
  • SDG 13: u draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering.
  • SDG 15: u vermindert papierafval in uw bedrijf. Bovendien plant Bambook een boom in Madagaskar voor elk verkocht product.

U maakt een duurzame keuze die bijdraagt aan het vergroten van uw impact en het verbeteren van uw maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Nog vragen?

Contacteer corporates@planinternational.be.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!