"Bedrijven en NGO's moeten de handen in elkaar slaan."

CSR of Corporate Social Responsiblity is een vraagstuk waar vandaag bijna elk bedrijf over nadenkt. Je wil als bedrijf een goed doel steunen, niet omdat dat goed staat op je website en in je jaarverslag (al is dat natuurlijk mooi meegenomen) maar vooral omdat je als bedrijf doelbewust en oprecht je maatschappelijke verantwoordelijkheid wil opnemen: ook jouw bedrijf wil een steentje bijdragen en investeren in de toekomst.

Ontdek hoe je ons kan
steunen als bedrijf

Wist je trouwens dat sociaal ondernemende bedrijven betere en enthousiastere medewerkers aantrekken? Een onverwachte win! 

  Alleen wanneer NGO's en bedrijven de handen in elkaar slaan, kunnen we de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN op een serieuze manier aanpakken en waarmaken.

  Alexander De Croo - minister van Ontwikkelingssamenwerking

  Wij zijn het daar volmondig mee eens en ondertekenden met overtuiging het Belgische SDG-charter. Bovendien zijn we aangesloten bij The Shift.

  Waarom steun je als bedrijf Plan International België?

  Wil je als bedrijf echt een verschil maken voor de toekomst, dan ben je bij Plan International België aan het juiste adres.

  Alle projecten worden op maat van de lokale kinderen en jongeren opgezet. We werken op tal van manieren samen met jongens en meisjes rond kleuteronderwijs, vorming voor leerkrachten, meisjessportclubs, jongerenradio, spaargroepen en microkredieten voor jongedames. Zo krijgen ze kansen om hun onafhankelijkheid en hun toekomst te verbeteren.

  We focussen in het bijzonder op meisjes en jonge vrouwen. Wanneer zij immers hun leefomstandigheden en die van hun kinderen kunnen veranderen, dan wordt de hele maatschappij daar beter van.

   

  Wij denken mee met jouw bedrijf

  • Je kan rekenen op onze know-how: we zijn professioneel, hebben experten in huis en onze projecten hebben bewezen impact.
  • We gaan prat op onze transparantie, zowel over onze projectresultaten als financieel.
  • We coördineren een waaier aan kleine en grote jongerenprojecten in meer dan 70 landen. We staan dan ook open voor zowel KMO's als grote bedrijven.
  • We bieden je een selectie van projecten die aanleunen bij je core business.
  • We geven tips over hoe je je medewerkers mee betrekt in je CSR-verhaal. Hou je het liever low profile? Ook dat kan, uiteraard.
  • We houden je regelmatig op de hoogte van wat er met de bedrijfssteun gebeurt.

  Laat je verder op deze pagina alvast inspireren door tal van manieren waarop je ons als bedrijf kan steunen, mét concrete voorbeelden van bestaande partnerschappen.

   

  Klaar voor een gesprek?

  We luisteren met plezier naar jouw verhaal en geven graag een antwoord op maat.

  Contacteer ons

  Je krijgt binnen de drie werkdagen een reactie!

  Contactpersoon Bedrijven

  Groot bedrijf of KMO? We luisteren graag naar je verhaal en stellen een partnerschap op maat voor!

  Marielaure De Brauwer
  Tel. 02 504 60 39
  Gsm: 0485 11 50 80
  marielaure.debrauwer@planinternational.be