Ik ben heel trots om met Plan International België te kunnen samenwerken. Het is alsof we er een nieuwe teamgenoot bij hebben. We hebben hetzelfde doel: discriminatie tegen meisjes bestrijden en ervoor zorgen dat meisjes kunnen groeien door de sport, door het voetbal.

Aline Zeler, voormalig kapitein van de Belgian Red Flames
 

Wat is het Girls Fund?

U wil als KMO of internationaal bedrijf uw maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en bent op zoek naar een manier om echt een verschil te maken. Dat kan door een project te steunen van het Girls Fund.

Onder het Girls fund coördineert Plan International projecten in meer dan 70 landen rond kindhuwelijken, onderwijs, bescherming van geweld, noodhulp en andere thema’s. Dankzij onze projecten krijgen jongeren kansen om een opleiding te volgen die ze zelf hebben gekozen, om een beroep uit te oefenen, om leidersrollen op te nemen als ze dat willen.

Concreet

  • U kiest zelf het project dat u wil steunen omdat het past bij uw wensen en aansluit bij uw bedrijfswaarden. Bent u werkzaam in een bepaalde regio of wil u een thematische link leggen? We zoeken samen naar een geschikt project op maat.
  • U blijft op de hoogte van de algemene vooruitgang van het project aan de hand van foto's en positieve verhalen.
  • Bij een samenwerking van minimum 3 jaar krijgt u om de zes maanden een uitgebreide update over het project dat u steunt.
  • U heeft de mogelijkheid om een georganiseerd projectbezoek te brengen met uw bedrijf.

Deze bedrijven doen het al!

Belgian Red Flames

De Belgian Red Flames, ons nationale dameselftal, steunen een sportproject in Benin waar meisjes dankzij onze voetbalclubs sterker en zelfzekerder worden. Bovendien krijgen de meisjes informatie over hun rechten, hun gezondheid en seksuele voorlichting, zodat ze zelf beslissingen kunnen maken over hun toekomst. Hoe de Red Flames kindhuwelijken buitenspel zetten lees je hier.

Wil JIJ ook investeren in meisjesrechten met jouw bedrijf? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. Zo kunnen we samen met jou bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf om het Girls Fund te steunen.

Bedrag