Ik ben heel trots om met Plan International België te kunnen samenwerken. Het is alsof we er een nieuwe teamgenoot bij hebben. We hebben hetzelfde doel: discriminatie tegen meisjes bestrijden en ervoor zorgen dat meisjes kunnen groeien door de sport, door het voetbal.

Aline Zeler, kapitein van de Belgian Red Flames
 

Wat is het Girls Fund?

Je wil als kleine onderneming of groot bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en bent op zoek naar een manier om echt een verschil te maken. Dan ben je bij Plan International België aan het juiste adres. Er zijn tal van manieren waarop je als bedrijf onze projecten met kinderen kan steunen. Eén daarvan is: investeren in ons Girls Fund.

Plan International coördineert in meer dan 70 landen projecten waarin meisjes een cruciale rol spelen. Dankzij onze projecten krijgen ze kansen. Om een opleiding te volgen die ze zelf hebben gekozen, om een beroep uit te oefenen, om leidersrollen op te nemen als ze dat willen. Kortom: zélf te beslissen over hun leven en hun toekomst.

Meisjes brengen positieve veranderingen teweeg voor zichzelf en uiteindelijk ook voor hun hele omgeving. Speciaal voor het bekostigen van onze meisjesprojecten leggen we bij Plan International België een Girls Fund aan. En daar kan je als bedrijf in investeren! 

Enkele concrete voorbeelden:

 • We starten sportclubs op voor meisjes, mét workshops en vormingen in de pauzes.
 • We laten jongeren radio maken, leeftijdsgenoten interviewen en reportages maken rond gelijke rechten.
 • We bouwen meisjestoiletten op school, zodat ook meisjes naar school kunnen.
 • We geven vormingen aan leerkrachten en opvoeders over gelijke rechten voor meisjes.
 • We starten spaargroepen en microkredieten op zodat jonge onderneemsters een zaakje kunnen openen en tegelijk kunnen verder studeren.
 • Via theater rond thema's als kindhuwelijken en tienerzwangerschappen bouwen we aan zelfvertrouwen bij jongeren en tegelijk brengen ze een duidelijke boodschap naar hun publiek: ouders, dorpsleiders, ...
 • en nog véél meer ... Vraag ernaar!
   

Steun een project op maat

We luisteren aandachtig naar jouw noden en wensen. We leren je bedrijf en je waarden kennen en stellen je een aantal projecten voor die bij je bedrijf en je medewerkers passen. 

Zijn jullie bijvoorbeeld werkzaam in een bepaalde regio in Afrika, Azië of Latijns-Amerika waar wij projecten hebben? Kunnen we een thematische link leggen met één van onze projecten? Steun je liefst meisjesprojecten in crisisregio's na natuurrampen of bij conflicten?

We zoeken het uit en samen vinden we de perfecte match!
 

Concreet

 • Je kiest zelf het meisjesproject dat je steunt. Wij doen je een aantal voorstellen die matchen met jouw wensen en je bedrijfswaarden.
 • Wij houden je op de hoogte van de vooruitgang van het project aan de hand van foto's en verhalen.
 • Bij een samenwerking van minimum 3 jaar krijg je om de zes maanden een uitgebreide update over het project dat je steunt.
 • Je hebt de mogelijkheid om een georganiseerd projectbezoek te brengen met je bedrijf.
 • Wij communiceren over onze samenwerking naar onze achterban.
 • Financiële steun voor Plan International België is fiscaal aftrekbaar, ook voor bedrijven. 

Steun Het Girls Fund met jouw bedrijf

 

Deze bedrijven doen het al!

The Belgian Red Flames steunen hun voetballende 'zussen' in Benin

De koninklijke Belgische Voetbalbond steunt met de Belgian Red Flames (het Nationale dameselftal) een sportproject in Benin, waar meisjes dankzij onze voetbalclubs sterker en zelfverzekerder worden. Bovendien krijgen ze informatie over hun rechten, hun gezondheid en seksuele voorlichting, zodat ze zelf beslissingen kunnen maken over hun toekomst. Lees meer over het partnerschap

 

Brussels Airlines steunt onze strijd tegen kindhuwelijken in Benin

Met haar BFoundation steunt het personeel van Brussels Airlines onze informatie- en sensibiliseringscampagne in Benin. We informeren jongeren (en willen daarbij vooral jongens bereiken) over oorzaken en gevolgen van kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. We maken hen bewust van hoe ze zelf gewoonten uit hun omgeving kunnen veranderen. Lees meer over het partnerschap

 

Wil ook jij met je zaak investeren in meisjesrechten? Contacteer ons gerust!