We hebben voor het meisjesproject in Benin gekozen omdat onze medewerkers (onder wie heel wat jonge vrouwen) zich daar nauw bij betrokken voelen. Bovendien is Afrika een beetje onze tweede thuis. We vliegen naar meer dan 14 bestemmingen op dat mooie continent en willen ons steentje bijdragen.

Ilse Verhelst - Brussels Airlines

 

Betrek je medewerkers bij je maatschappelijk engagement

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken. Je medewerkers meenemen en actief betrekken in dat verhaal is cruciaal. Sociaal geëngageerde bedrijven trekken dan ook betere en enthousiastere werknemers aan: een onverwachte plus!

Het is dus belangrijk om als bedrijf je sociale inspanningen in de verf te zetten, ook binnen je eigen onderneming.

Onze tip: betrek je werknemers van in het begin bij je acties, maak er een teamgebeuren van en daag je medewerkers uit. Hoe je dat best aanpakt? Daar kunnen wij je bij helpen!
 

Op welke manier steunen jouw medewerkers het liefst?

We maken graag kennis met jouw bedrijfswaarden, met jullie doelstellingen en met jouw medewerkers. Of je nu een KMO bent of een groot bedrijf, dat maakt geen verschil: alle beetjes helpen!

We stellen enkele projecten voor die bij je bedrijf en bij het team passen en geven suggesties en tips over hoe je je team best inzet. Ideeën van jouw medewerkers zijn meer dan welkom. Een sportieve teambuilding, het verkopen van zelfgemaakte cakes, een kickertoernooi met een tombola of een Plan Kind per medewerker... Wij denken graag met jullie mee.

Wil je je medewerkers al betrekken van bij het begin? Organiseer dan een ludieke verkiezing over welk project het uiteindelijk wordt of laat verschillende diensten of vestigingen het tegen elkaar opnemen: draagvlak gegarandeerd!
 

Concreet

  • Je kiest zelf uit een waaier aan projecten van Plan International België waar de steun naartoe gaat.
  • Wij voorzien fotomateriaal en verhalen waarmee je via het intranet of op de website kan communiceren.
  • Een medewerker van Plan International België maakt je medewerkers warm met een presentatie (optioneel).
  • Bij een partnerschap van minimum 3 jaar ontvang je om de zes maanden een algemene update over wat er ter plaatse met je steun gebeurt.
  • Wil je het met eigen ogen zien? Een georganiseerd bezoek is zeker mogelijk bij een partnerschap op lange termijn.
  • Financiële steun aan Plan International België is fiscaal voordelig, ook voor bedrijven.

Kies voor een partnerschap op maat

Deze bedrijven doen het al!

Personeel van SN Brussels Airlines steunt meisjes in Benin

Onder het motto 'Together We Care' doneren personeelsleden van SN Brussels Airlines elke maand tussen de 2 en 10 euro van hun salaris aan ons project tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Benin. Elke nieuwe medewerker krijgt tijdens het onthaaltraject de optie om in te tekenen. Maatschappelijk ondernemen en personeelsengagement van bij het begin, dus! Ontdek ons partnerschap met Brussels Airlines

 

Teams lopen een Urban Trail en laten zich sponsoren

Zin om een sportieve teamactiviteit te koppelen aan een goed doel? Dit is je kans! Schrijf je team in voor een Urban Trail (loopevenement) naar keuze en loop mee met ons Run Team. Sponsor de inschrijving van je medewerkers, zo moedig je hen extra aan. Om het nog meer animo te geven laat je alle teamleden sponsors zoeken die hun inspanningen willen sponsoren. Elk jaar verwelkomen we loopteams van onder andere: Cargill, EY, TNS Kroket, Brussels Airlines, Plantyn, Couleur Cuisine, ... Lees meer over deelname aan de Urban Trail

Dit initiatief is mogelijk dankzij ons waardevolle partnerschap met Golazo Sports, organisator van de Urban Trails. 

 

Deze tandartspraktijk heeft een superplan

Tandartspraktijk Mond, met vestigingen in Wilrijk, Antwerpen en Sint-Martens-Latem startte een crowdfundinginitiatief op onze Superplan-website. En ze betrekken er ook hun patiënten bij! Elke donatie die hun cliënten maken, verdubbelen zij meteen. De Superplan-actiepagina biedt hen de mogelijkheid om een foto, een leuke tekst en updates te plaatsen. Elke schenker kan bovendien een berichtje nalaten. 

Heeft jouw team ook een origineel idee voor een actie? Snel naar Superplan!