Op 18 oktober 2018 engageren meer dan 15.000 jongeren zich om één dag niet naar school te gaan, maar hun handen uit de mouwen te steken op de werkvloer. Het loon dat ze daarbij verdienen, 50 EUR, gaat dit jaar naar het project van Plan International in Ecuador tegen seksueel geweld.

Een dag niet naar school

Aan de slag gaan als social influencer bij Torfs, departementshoofd bij Hogeschool PXL of sidekick van verschillende Vlaamse parlementsleden,…Noem maar op! De jobbank puilde uit van de jobs die jongeren voor één dag konden uitvoeren. Een interessante ervaring voor leerlingen én een manier om bij te dragen aan het goede doel.

Het project in Ecuador tegen seksueel geweld

De opbrengst van de YOUCA Action Day gaat onder andere naar het project dat de vijf YOUCA Ambassadeurs deze zomer bezochten in Ecuador. Seksuele intimidatie en seksueel geweld in Nueva Prosperina, een buitenwijk van de stad Guayaquil, zorgen ervoor dat de bewegingsvrijheid van meisjes enorm wordt beperkt. Ook tienerzwangerschappen zijn een groot probleem en zijn niet zelden het gevolg van verkrachting. Maar meer en meer jongeren vinden dat het anders kan en moet. 

Volg de leerlingen tijdens de YOUCA Action Day

Benieuwd  naar hoe de YOUCA jongeren het er vanaf brengen? Afspraak vanaf 11.00 op Facebook, Instagram en Twitter

Doe mee

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!