Het Europees kampioenschap voor vrouwenvoetbal, dat lange tijd door de media gemeden werd, vindt momenteel in Engeland plaats en slaat goed aan. Hier zijn 3 interessante feiten over vrouwenvoetbal in de wereld. 

Go Janice! Ga Julie! 

Plan International Belgium draagt met trots de Red Flames trui. Vooral onze twee ambassadeurs: Janice Cayman en Julie Biesmans.

De eerste wereldbeker voor vrouwen ging 60 jaar na de mannen van start.  

De wereldbeker voor vrouwen viert zijn 31ste verjaardag. Het werd namelijk gelanceerd in 1991, 60 jaar na de eerste wereldbeker voor mannen. De Europese Vrouwenbeker werd in 1984 gelanceerd.  

Gelijk loon voor gelijk werk  

Dit motto is nog niet overal realiteit en voetbal is daarop geen uitzondering. Voetbalspelers verdienen meer geld en bonussen dan vrouwelijke spelers... Behalve in de VS. In 2022 (!) heeft de United States Soccer Federation voor alle spelers een gelijk loon ingesteld. 

Wist je dat voetbal een geweldig middel is om genderongelijkheid aan de orde te stellen? Plan International steunt de empowerment van meisjes door middel van sport in verschillende landen over de hele wereld.    

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!