Aïssatou deelt haar inspirerende verhaal met ons, een beetje geïntimideerd maar bovenal trots. Aïssatou, geïnteresseerd als ze is in de rechten van meisjes, woonde een Plan International informatiesessie bij over gendergerelateerd geweld. Zij viel op door haar persoonlijkheid, haar zelfvertrouwen, haar moed, haar opvattingen en haar respect voor anderen. Een echte leider! 

Aïssatou

Ik heb op mijn middelbare school een leiderschapsclub opgericht om workshops te geven over zelfvertrouwen, het woord voeren en andere essentiële vaardigheden om echt vrij te zijn.

Aïssatou weet wat ze wil en aarzelt niet om zaken te verwezenlijken, ondanks de obstakels die haar in de weg staan.  

Door deel te nemen aan het project "Een rode kaart voor seksisme" heeft Aïssatou geleerd over genderkwesties en haar netwerk uitgebreid tot buiten haar regio. Hierdoor kan ze haar ambities op nationaal niveau nastreven. Het is beslist, Aïssatou wordt magistraat!

Ik droom ervan rechten te studeren om magistraat te kunnen worden. Het is een beroep waarin weinig vrouwen vertegenwoordigd zijn en dan kan ik de rechten van meisjes en vrouwen in heel Senegal verdedigen.

Met de onvoorwaardelijke steun van haar familie vervolgt Aïssatou haar schitterende koers. Haar moeder, sportcoach en Afrikaans handbalkampioene, kreeg ook te maken met genderstereotypen en moedigt haar dochter sterk aan in alles wat ze doet. 

Zij vertrouwt ons vol trots toe: "Aïssatou is niet alleen de eerste op haar school, maar bezoekt ook scholen in kleine dorpen om met leerlingen, vooral jongens, te praten over hun gedrag tegenover meisjes. Ze bespreekt moeilijke, taboe onderwerpen met hen. Haar vader vertrouwt ons ook toe dat hij blij is zijn dochter te zien "opgroeien tot een briljante, intelligente vrouw die grote dingen voor ons land zal verwezenlijken.” 

CTA

 

Samen, maken we een wereld waar elk meisje vrij is

Ik doe een gift

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!