Eind 2013. Julie en Clémence vertrekken op avontuur. De meisjes willen willen gedurende 7 maanden Latijns-Amerika doorkruisen met een budget van 4 euro per dag. Met als doel: zo goedkoop mogelijk het continent doorkruisen, om zoveel mogelijk geld te sparen voor hun Plan Kind in Bolivia. Opzet méér dan geslaagd, want het duo spaarde genoeg centjes om niet 1 maar 2 Plan Kinderen te steunen tijdens de komende 10 jaar. Een prachtprestatie!

Van december 2013 tot juni 2014 reizen Julie en Clémence doorheen meer Colombia, Ecuador, Peru, Chili, Argentinië, Uruguay, Paraguay en Bolivia. Onderweg gaat het duo back to basics, om zoveel mogelijk geld te sparen voor hun Plan Kind. Voor elke overnachting, maaltijd of verplaatsing leveren Clémence en Julie een tegenprestatie: babysitten, koken, helpen bij een verhuizing of een ander klusje, … Een creatieve én interactieve manier om te reizen, want zo leert het tweetal heel wat mensen kennen onderweg.

Heel erg boeiend om om te reizen en te leven met weinig of niets. We zijn zo hard gewoon om de hele tijd te consumeren, dat was even aanpassen. Tegelijk was deze trip een enorme uitdaging. En het resultaat is er: de komende tien jaar worden we Plan Ouderen van twee kinderen in Bolivia.

Julie

Ontmoeting met Plan Kinderen in Bolivia

Hét hoogtepunt van de reis is natuurlijk de passage in Bolivia. Daar ontmoeten de twee reizigsters Laura, het Plan Kind van Clémence, en Christian-Alex, het Plan Kind van Julie.

Tijdens de ontmoeting met Christian-Alex, voelde ik me vanbinnen een beetje week worden. De jongen liep op me toe en sprong in mijn armen, om me gedurende vijf minuten te omhelzen. Heel emotioneel en verrassend, vooral omdat we elkaar nog nooit eerder hadden ontmoet.

Julie

 

Ik had een beetje schrik om ontvangen te worden als soort weldoener uit het westen, maar het draaide gelukkig helemaal anders uit. Nieuwsgierigheid, blijdschap en trots overheersten, zowel bij mezelf als bij het gezin van Laura. We konden goed met elkaar opschieten.

Clémence

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!