Sinds eind augustus 2017 sloegen meer dan 655.000 Rohingya op de vlucht voor het geweld in de staat Rakhine in Myanmar. Elke dag trekken er meer vluchtelingen over de grens naar Bangladesh, waar ze samenhokken in vluchtelingenkampen zonder water, toiletten of onderdak. De meerderheid van deze vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen. Vooral jonge meisjes zijn kwetsbaar voor geweld en uitbuiting. 

Ze komen berooid aan in het buurland Bangladesh: ze hebben alles verloren, leiden onder trauma, ondervoeding en kritieke gezondheidsproblemen. Opgestapeld in geïmproviseerde kampen, hebben ze geen toegang tot water, toiletten of schuilplaatsen. Een groot aantal kinderen raakten gescheiden van hun familie tijdens de vlucht.

Deze mensen hebben dringend nood aan een veilig onderkomen en sanitaire voorzieningen. Onze lokale medewerkers doen er alles om meisjes en jongens die verdwaald raakten tijdens de vlucht te herenigen met hun familie. Wil je de kinderen en hun families in noodsituaties steunen? Schrijf je in op de alerts!

... toegang tot sanitaire voorzieningen en ziektes bestrijden

Er is dringend behoefte aan veilig drinkwater, toiletten en vuilnisbakken om de verspreiding van ziekten tegen te gaan. Gezien de leefomstandigheden in de kampen zullen onze teams hygiënekits uitdelen en zullen ze ook zo snel mogelijk informatiesessies organiseren over de preventie van ziekten.

... veilige ruimtes voor kinderen en vrouwen

Onze lokale medewerkers zetten onthaalruimtes op waar vrouwen en kinderen beschermd worden tegen uitbuiting en geweld en psychologische ondersteuning krijgen.

... familiehereniging

We zullen niet-begeleide kinderen identificeren, hen van de juiste ondersteuning voorzien en hen helpen hun familie opnieuw te vinden.

Meer dan 60.000 kinderen en hun gezinnen krijgen noodhulp in vluchtelingenkampen. Op de lange termijn willen we 256.000 vluchtelingen bereiken in vier gebieden van Cox's Bazar.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!