Op donderdag 18 oktober gaat de jaarlijkse YOUCA Action Day door (vroeger gekend als Zuiddag). Voor één dag krijgen Vlaamse en Brusselse scholieren de kans om mee te draaien bij een bedrijf, organisatie, overheid of particulier. Het loon dat ze daarbij verdienen gaat dit jaar naar jongerenprojecten van Plan International in Ecuador. Nog een reden voor jou om mee te doen? Je plaatst je bedrijf of organisatie op een positieve manier in de kijker bij een breed (en jong!) publiek.

Meerwaarde voor jouw organisatie

De YOUCA Action Day is voor jouw bedrijf of organisatie een uitgelezen kans om onmiddellijk je beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in actie om te zetten. Jong potentieel over de vloer, dat zorgt bovendien voor vernieuwing. Daarnaast kan zo’n fijne ervaring doorslaggevend zijn voor toekomstige stagiars, werknemers en consumenten. De NMBS, Colruyt, Ancienne Belgique, Stad Antwerpen en Kazou zagen er alvast de voordelen van in en postten verschillende jobs in de jobdatabank. Met die online tool verbindt YOUCA de leerling en hun leerkrachten enerzijds met de werkgevers anderzijds. Vanaf 3 september kunnen leerlingen beginnen te solliciteren.

"Welke soort jobs zoeken jullie?"

Van treinbestuurder tot assistent-burgemeester, alles kan! De jongeren zijn tussen 15 en 19 jaar oud en hebben veel in hun mars. Dat begint al met een stevige portie engagement. Kan je social media een boost gebruiken? Blijven administratieve taken al te lang liggen? Heb je een testpanel nodig voor een nieuw product of marketingidee? Je kiest zelf hoeveel jobs je aanbiedt. Neem zeker een kijkje op de jobbank voor meer inspiratie.

Jouw bedrijf investeert mee in gelijke kansen voor meisjes

YOUCA en Plan International België dragen gendergelijkheid hoog in het vaandel. Daarom willen we een duidelijke impact teweegbrengen op de toekomst van jongeren, en van meisjes in het bijzonder. We werken in Nueva Prosperina, een kwetsbare wijk in Guayaquil, Ecuador. Eén van de grootste problemen daar is seksueel geweld, met een hoog aantal tienerzwangerschappen tot gevolg. Plan International België zorgt voor seksuele voorlichting en voorbehoedsmiddelen. Daarnaast helpen we vrouwen en meisjes om in hun gemeenschap het woord te nemen en voor hun mening uit te komen. Omdat meer dan 50% van de inwoners in Guayaquil jonger is dan 18 jaar, verenigt Plan International jongeren om geweld tegen meisjes te bannen.

Praktisch

Bied jij jong talent een onvergetelijke ervaring en steun je tegelijk onze projecten in Ecuador?

  • Zet 18 oktober 2018 alvast in je agenda
  • Registreer je en post vandaag nog een job op de jobbank
  • Betaal 50 euro per deelnemende leerling (De leerling is volledig verzekerd door de school en YOUCA vzw)

Meer informatie vind je op www.youca.be

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!