In samenwerking met Pritt, ons allen bekend van de iconische en kindvriendelijke lijmstift, zette Plan International een project op poten om het onderwijs voor kinderen in Codó (Brazilië) te verbeteren. Pritt heeft geholpen met het opbouwen en renoveren van twee scholen en voorzag ze daarbij van alle basisbenodigdheden en -materialen.

Met het gezamenlijke doel om een ​​geschikte leeromgeving te creëren voor kinderen uit de gemeenschappen van Mata Virgem en Boqueirão dos Vieiras, werden er workshops en trainingscursussen voor lokale leerkrachten georganiseerd. Kinderen kregen ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over elementaire kinderrechten zoals onderwijs, voeding, gezondheid en nog veel meer.

Een sociaal partnerschap voor onderwijs 

Pritt gelooft sterk dat toegang tot kwalitatief onderwijs de drijvende kracht is achter menselijke ontwikkeling. Dit soort sociale acties is nodig om in gebieden met ernstige tekortkomingen te bouwen aan een meer rechtvaardige en eerlijke samenleving. Er zijn in Brazilië namelijk heel veel kinderen die zich op school niet veilig of niet thuis voelen.

Met dit project toont Pritt zijn toewijding tot het verbeteren van onderwijs in ontwikkelingslanden.

We zijn erg trots op de opbouw en renovatie van deze scholen, op deze manier creëren we een veiligere leeromgeving voor zowel leraren als kinderen. Als verlengde hiervan proberen we een mogelijkheid te bieden om de hele gemeenschap in Codó te transformeren in positieve zin.

Paula Gonçalves, Regional Brand Manager Henkel

Toegang tot onderwijs is een recht voor ieder mens en Pritt, een merk van Henkel, staat erom bekend een volhardend voorvechter te zijn. Deze waarden en verbintenissen zijn ingebed in de betrokkenheid, ambitie en waarden van het merk. Maatschappelijke betrokkenheid is altijd een integraal onderdeel geweest van het bedrijf.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!