Op zondag 23 december nemen de Belgische Red Flames het op tegen de acteurs van de meest populaire Vlaamse televisiesoap Thuis. Een sportief duel in het kader van de Warmste Week. 

Warmste Match van het jaar

Net voor we met zijn allen genieten van Kerst nemen de twee ploegen het tegen elkaar op tijdens een bijzondere wedstrijd zaalvoetbal op zondag 23 december. Plezier, samenhorigheid en doelpunten scoren staan centraal. Het doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel! De opbrengst wordt gelijk verdeeld over twee goede doelen van De Warmste Week: Plan International België en de ALS-Liga.

Onze jarenlange partner, de Belgian Red Flames scoren opnieuw voor meisjesrechten! Mis dit niet, koop nu tickets en kom supporteren.

Sinds 2016 gebruiken de Belgian Red Flames de kracht van voetbal om te vechten voor meisjesrechten. De keuze voor Plan International België, uit de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week, was dus snel gemaakt. Uitsluiting op basis van achtergrond, kleur, geaardheid of geslacht is ontoelaatbaar. Door de stem van de vrouw feller te laten klinken en hun recht op deelnemen aan sport als vanzelfsprekend te beschouwen, zullen ze ook in de sport hopelijk ooit op gelijke voet met de mannen behandeld worden.

Ives Serneels, bondscoach van de Belgian Red Flames

Voor de Thuis-acteurs stijgt de spanning. Ook zij hebben er ontzettend veel zin in. Maar of ze het zien zitten om het op te nemen tegen een team van professionele voetbalsters? Thuis-acteur Jeroen Lenaerts vertelt:

Nu de Red Flames een begrip aan het worden zijn, is het een hele eer om tegen hen te mogen voetballen. We verwachten een spektakelrijke match met veel doelpunten en hopen ook zelf te kunnen scoren... Ja, er zijn wel enkel voetballers bij ons in de cast, Michiel en Nawfel zijn de diepe spitsen. Maar vooral: het is voor De Warmste Week, dus de centen die we kunnen ophalen zijn belangrijker dan onze voetbalkunsten. We hebben er zin in!

Samen sterker door sport

De Belgische damesploeg is al jaren partner van Plan International. Ze sponsoren via ons een project in Benin, dat onder meer via meisjesvoetbal tienerzwangerschappen en kindhuwelijken aan banden legt. We zijn ons nationale elftal en de Koninklijke Belgische Voetbalbond heel dankbaar dat ze voor ons meedoen aan de Warmste Week. Op 23 december gaan we zeker naar Sportoase in Leuven om te supporteren. Ben jij één van de 3.000 andere supporters die er graag bij willen zijn? Koop dan nu jouw ticket!

Het programma

Het belooft een namiddag vol verrassingen, spektakel en humor te worden. Er is voor, tijdens en na de wedstrijd heel wat animatie en spektakel om er een onvergetelijke en warme namiddag van te maken. Het team van Plan International België en onder andere Katrien De Becker, An Vanderstighelen, Annick, Moora Vanderveken, Tina Maerevoet, Tine Priem, Monika Van Lierde en Marleen Merckx van Thuis komen supporteren. Goed gezelschap verzekerd!

De Thuis-acteurs en de internationals van de Belgian Red Flames worden aangevuurd door Red, de mascotte van de Red flames. DJ Spynex, de winnaar MNM Start to DJ, zorgt voor extra sfeer, en toeschouwers worden omvergeblazen door de meest krankzinnige voetbaltricks. Scheidsrechter van dienst is Lois Otte. 

HEBBEN: Veiling spelerstruitjes

Janice Cayman veilt haar truitje na de match. Foto: Alexandra Bertels

Voor wie zich altijd al in het bezwete truitje van een Red Flame of Thuis-acteur wilde wentelen, is er goed nieuws! Iedereen kan bieden op de spelerstruitjes van de kapiteins van beide ploegen. Dat zijn Janice Cayman van de Red Flames en Wim Stevens van Thuis. De opbrengst van deze veilingen gaat samen met de opbrengst van het evenement naar de ALS-liga en het voetbalproject voor meisjes in Benin van Plan International België. 

Afspraak: zondag 23 december om 14u in de Sportoase, Leuven. Tot dan!

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!