Daphné Aers is een gepassioneerde onderneemster en fiere mama van vier kinderen. Enkele jaren geleden stampte ze haar eigen bedrijf uit de grond: TNS Kroket. Vandaag is haar zaak uitgegroeid tot een succesvolle onderneming. Naast haar passie voor koken heeft Daphné ook een hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo geeft ze samen met Plan International jonge kinderen een veelbelovende toekomst dankzij het Plan Ouderschap.

Wanneer is het idee om zelf te gaan ondernemen gegroeid?

“Ik ben met TNS Kroket begonnen toen ik 19 jaar was. Ik had net de avondschool boekhouding afgerond en wilde zelf aan de slag. Ik heb altijd graag gekookt en wie lust er nu geen kroketjes? En kijk, achttien jaar later is mijn kleine krokettenbedrijfje een bloeiende KMO geworden met een veertigtal personeelsleden. Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden."

Daphné Aers van TNS Kroket steunt Plan International via Plan Ouderschap

 

 

Waarom heb je precies gekozen om Plan International te steunen met je bedrijf?

“De zaken gaan al een paar jaar goed en ik wilde me verder engageren. Zelf ben ik mama van vier kinderen dus het was voor mij belangrijk om iets voor kinderen te doen. En zo kwam ik bij Plan International België uit. Hoe meer ik las, hoe meer ik wist dat dit iets voor mij was." 

"Als vrouw vind ik het belangrijk dat Plan International België extra aandacht besteed aan meisjes. Wanneer ik een wachtzaal binnenstap om mijn artisanale kroketjes te verkopen aan een groothandel, ben ik de enige vrouw tussen negen mannen. Je krijgt als vrouw weinig vertrouwen in de voedingsindustrie en de bedrijfswereld is nog altijd een mannenwereld. Zelf lach ik er mee, maar het is niet altijd gemakkelijk en ik heb ook tegenslagen gehad. En daar moet verandering in komen. Alle kinderen, meisjes en jongens, zouden blij en zonder problemen moeten kunnen opgroeien en hun dromen moeten najagen.”

Waarom de keuze voor het Plan Ouderschap?

“Ik run een zaak en heb mijn handen vol aan het huishouden. Ik heb niet veel vrije tijd om iets extra te doen, iets te organiseren of een handje toe te steken tijdens een festival. Dankzij het Plan Ouderschap kan ik op een eenvoudige en structurele manier een kind en een hele gemeenschap ondersteunen. Met het beetje tijd dat ik heb, maak ik zo écht het verschil."

"Ik heb de nieuwsgierigheid van mijn werknemers naar maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen aanwakkeren sinds ik Plan Ouder ben. Ze zijn erg gemotiveerd, zo lopen ze ook mee met een Urban Trail. Ik vind het belangrijk dat ik op kleine schaal, binnen mijn bedrijf, mensen kan ‘wakker’ maken en dat verder kan uitbouwen.”

Hoe ervaren jouw kinderen het feit dat hun mama Plan Kinderen heeft?

“Mijn kinderen zijn erg betrokken bij het Plan Ouderschap. Zij doen bijvoorbeeld de brieven open en schrijven terug. Ik probeer ze zo ook bij te brengen dat niet ieder kind op de wereld het even gemakkelijk heeft. Later zou ik graag met hen eens een project van Plan International bezoeken zodat ze het zelf kunnen zien.”

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!