In Lima, Peru, helpt Plan International sinds drie jaar 22.000 leerlingen uit 23 basis- en secundaire scholen bij het ontwikkelen van hun economische en financiële ondernemingsvaardigheden. Ze krijgen ook het nodige materiaal om hun (heerlijke) projecten in de praktijk om te zetten.

“Het project dat we op poten zetten voor onze ondernemerscursus is super!”

Adriana, 11 jaar, lanceerde tijdens het project van Plan International samen met haar vrienden een kleine chocolaterie op school.

Het project dat we op poten zetten voor onze ondernemerscursus is super! We deden een rondvraag om te peilen welk product het interessants zou zijn, en het werd een succes. Ik vind het geweldig om zelf chocolade te maken in het atelier. Onze winst zetten we aan de kant, al gebruiken we ook een deel om onze nieuwe onderneming te starten: taarten deze keer.

“Wat zou ik graag ooit chef-kok worden… Ik heb hier mijn liefde voor koken ontdekt. Nieuwe recepten maken vind ik top!”

Marjhorie, 12 jaar, is één van de jonge artisanale chocolatiers.

Onze chocolade is een echte hit op school. We kozen dit project omdat na marktonderzoek bleek dat het goed zou verkopen. Niet verwonderlijk, wie houdt er nu niet van chocolade? Dankzij dit project kan ik tijd doorbrengen met vrienden en leer ik omgaan met geld. Ooit wil ik chef-kok worden. Ik ontdekte hier mijn liefde voor koken en voor het uitvinden van nieuwe recepten.

Wel 80% van de leerlingen die deelnamen aan het project van Plan International houdt een spaarpotje over voor toekomstige projecten.

Team spirit

Door samen te werken timmeren deze jonge ondernemers aan hun toekomst en die van hun gemeenschap. En als jij eens hetzelfde zou doen, samen met je collega's of werknemers? 

Ontdek de partnerbedrijven van Plan International België

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!