Als kind opgroeien met een Plan Kind is onvergetelijk. Catherine was 11 toen haar ouders Plan Ouder werden van een 10-jarig meisje. Ze schreef jarenlang brieven met haar Indische Plan Kind en ze kregen een hechte band... 

Toen ze 11 jaar was zag ze een foto van een Aziatisch meisje, het Plan Kind van vrienden van haar ouders. Meteen was ze nieuwsgierig naar het onbekende meisje dat haar aankeek. Haar besluit stond vast: ze moest en zou ook Plan Ouder worden.

Het was een mooi en verrijkend cadeau om als Belgisch meisje op te groeien met een Plan Kind.

En zo schreef de 11-jarige Catherine een brief naar Plan International België. Een week later bracht de postbode een grote omslag met het logo van Plan International.

Best confronterend

Ze opende de omslag en maakte kennis met Hanipha, een Indisch meisje van tien, gekleed in een prachtig blauw gewaad. Een tikkeltje verwonderd las Catherine over de levensomstandigheden van Hanipha die zo verschillend waren van die van Belgische meisjes zoals zij. Het briefschrijven begon en de meisjes deelden jarenlang lief en leed over de continenten heen.

Het kriebelt opnieuw

Ondertussen besef ik dat mijn steun om veel meer draait dan alleen het Plan Kind. Ik heb een Plan Kind omdat mijn biidrage de hele gemeenschap ondersteunt en bijdraagt aan meer welvaart voor iedereen, voor alle kinderen, waar ze ook geboren zijn.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!