Dinsdag 5 december is het de dag van de vrijwilliger. Een bijzondere dag voor ons. Want wist je dat wij dagelijks kunnen rekenen op de tijd en het talent van duizend vrijwilligers? Je hebt hen vast al eens ontmoet op de zomerfestivals of een t-shirt van hen ontvangen voor de start van een Urban Trail. Ben je Plan Ouder? Dan werd het postkaartje voor de verjaardag van jouw Plan Kind vakkundig vertaald voor één van onze vrijwillige talenknobbels. Nog niet bekend met de vrijwilligerswerking van Plan International? Hoog tijd dat je er alles over leest in deze blog.

Honderdtal evenementen in één jaar tijd

Onze vrijwilligers hebben niet stilgezeten in 2017. Ze organiseerden niet minder dan honderd evenementen tot in de kleinste uithoeken van het land. 30.000 mensen maakten dankzij hen de voorbije maanden kennis met het werk van Plan International en het belang van gelijkheid voor meisjes en kinderrechten. Van quiz-avonden, over tornooien, filmavonden tot overheerlijke brunches en spaghetti’s… De regionale werkgroepen brachten de projecten van Plan International op een leuke (en lekkere) wijze dichter bij jullie in de buurt. Meer weten over de vrijwilligerswerking in jouw buurt? Lees er hier alles over.

PS: het jaar is nog niet voorbij. Houd de agenda in de gaten en mis bijvoorbeeld de Mondiale kerstmarkt in Mechelen niet.

Jouw sportieve steun en toeverlaat

De historische binnenstad op een originele en sportieve manier verkennen: dat is het concept van de Urban Trails. Plan International België is het exclusieve goede doel en partner van de organisator Golazo. Maar tientallen solidaire lopers voorzien van een rugnummer, informatie, flesje water en energie, een loopshirt én flashy tattoo… dat is ook topsport! Gelukkig kunnen we tijdens elke Urban Trail weer rekenen op onze vrijwilligers die vroeg uit de veren klaarstaan om jullie tot de finish aan te moedigen. Lijkt zo’n sportieve uitdaging jou wat? Begin alvast te trainen voor de edities in 2018.

Groetjes uit België

Communiceren met jouw Plan Kind uit Vietnam? Geen probleem dankzij onze 27 vertalers. Zij zijn de onmisbare schakel tussen Plan Ouders en Plan Kind en zetten elk briefje, kaartje of kerstwens om naar het Engels, Spaans, Frans, enzovoort. De lokale medewerkers van Plan International vertalen jouw boodschap dan weer naar de taal van jouw Plan Kind en helpen bij het schrijven van een antwoord. Niets is zo bijzonder als post die een halve wereldbol heeft afgereisd. Hier lees je er alles over.

Vrijwilliger? Daar mag je trots op zijn

We kunnen onze vrijwilligers niet genoeg bedanken voor de tijd, energie en inzet die ze elke dag opnieuw leveren om samen te streven naar gelijke kansen voor meisjes en respect voor kinderrechten. Vandaag zetten we hen extra in de bloemetjes. Ken jij ook zo’n superheld of superheldin die zich vrijwillig inzet voor het goede doel? Stuur hen dan dit kaartje en laat zien dat je fier op hen bent. 

Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

Wij steunen op meer dan duizend fantastische vrijwilligers die zich inzetten voor een betere toekomst voor kinderen, meisjes en jongens, wereldwijd. Heb jij ook zin in een nieuwe uitdaging en krijg je er een kick van om mensen te overtuigen? Sta je graag eens aan de andere kant van een evenement of wil je zelf een activiteit uitwerken? Niet twijfelen! Je kan op verschillende manieren jouw steentje bijdragen.

 

 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!