Hallo,

Twee maanden geleden ontmoette ik de parlementsleden van mijn land. Ik eiste betere gezondheidszorg en een duidelijker plan om seksuele voorlichting te voorzien voor iedere Oegandese jongere. Ik kon mijn eisen ondersteunen met een petitie waar maar liefst 39.000 handtekeningen op stonden, waaronder de jouwe. En met resultaat! Ik ben heel blij jullie te vertellen dat de Oegandese regering haar beloftes in daden zal omzetten. 

Jouw stem telt en steun helpt

Dankzij jouw steun voor mijn petitie start binnenkort een nieuw vormingsprogramma voor medisch personeel. De bedoeling is dat ze zich na de opleiding perfect raad zullen weten met seksuele medische zorg bij jongeren. Een fantastische verwezenlijking van onze campagne.

Jongeren zoals ik krijgen te maken met discriminatie en vooroordelen als het gaat om zaken die te maken hebben met seksuele gezondheid, zoals anticonceptie. De beslissing van de regering betekent een enorme stap vooruit. Meisjes zullen toegang krijgen tot diensten die cruciaal zijn voor hun welzijn. Meer nog, ze zullen zelf kunnen bepalen of en wanneer ze moeder willen worden.

De campagne stopt hier niet!

Samen met Plan International blijven mijn vrienden en ik actie voeren. We werken samen met de overheid om ervoor te zorgen dat het nieuwe programma zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd, dat het effectief nuttig is en dat de maatregelen de jongeren ook echt bereiken.

Ik bedank je van harte om onze campagne te ondersteunen. De impact die we nu hebben op het leven van vele jonge Oegandezen was er zonder jou niet geweest. Ik wil dus heel graag laten weten dat je acties echt het verschil maken.

Bedankt!

Sophie Nabukenya

Jonge activiste

Deel dit goede nieuws met je vrienden en familie via Facebook!

 

Ontdek onze projecten voor meisjes

Sophie, jonge activiste, heeft goed nieuws voor jou! Foto: Plan/Zute Lightfoot

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!