Minister van ontwikkelingssamenwerking worden. Het staat al even op het verlanglijstje van Tess Vanacker, 22 jaar en brandend ambitieus. Minister De Croo kon dan ook niets inbrengen tegen haar voorstel om zijn post voor één dag in te nemen.

In de voetsporen van Alexander De Croo

Tess Vanacker (22) is al haar hele leven geboeid door thema’s als ontwikkelingssamenwerking en internationale politiek. Alexander De Croo stond na een grondig gesprek dan ook met een gerust hart zijn stoel af voor een dag. Vanacker nam de bevoegdheden van vicepremier en ontwikkelingssamenwerking naadloos over. Ze had vooraf de politieke dossiers grondig bestudeerd, en dat was te merken.

Een nieuwe beleidsnota toelichten tijdens een vergadering en input verschaffen over de situatie en rechten van meisjes wereldwijd: Tess Vanacker deed het allemaal met verve. Verder stond er ook een gesprek met premier Charles Michel op de agenda ter gelegenheid van Wereldmeisjesdag. Ze ontmoette hem samen met Diane Delava (23) die vandaag het zitje van minister Didier Reynders innam.

Girls Take Over

Vandaag, op Internationale Meisjesdag, nemen honderden straffe meisjes wereldwijd net als Tess en Diane de plaats in van invloedrijke en hooggeplaatste figuren in hun land. Met deze grandioze Girls Take Over onder impuls van Plan International tonen de meisjes aan dat vrouwen minstens even goed leidersposities en politieke posten kunnen bekleden als mannen én dat het nog veel te weinig gebeurt. Tegelijk stellen deze meisjes een voorbeeld voor anderen. 

Als meisje hoef je helemaal niet lager te mikken in het leven, integendeel!
Tess Vanacker, 22 jaar, minister van Ontwikkelingssamenwerking

 

Hoe meisjes in leidersposities de wereld kunnen veranderen? Dat lees je hier

Volg op de Live Blog alle Take Overs in België 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!