Plan International België werkt voor en met jongeren. Onze jongerenactivisten zetten kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes hoog op de agenda. Herbeleef onze hoogtepunten.

Oktober 2016: Van Benin tot België: meisjes verdedigen hun rechten!

Op 11 oktober hebben 7 jonge ambassadrices van Plan België, ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Meisje, de rechten van meisjes verdedigd in het Belgisch federaal parlement. Hun doel: meisjes wereldwijd een stem te geven en te wijzen op het belang van onderwijs voor meisjes. 

Juli-Augustus 2016: Maar liefst 10.000 festivalgangers kleuren de festivalzomer

Het zomerseizoen loopt op z'n laatste benen. Graag blikken we nog even terug op onze geslaagde campagnetournee langs de Belgische zomerfestivals. Dankzij de inzet van tientallen fantastische Plan-vrijwilligers maakten kinderen, jongeren en gezinnen kennis met onze campagne tegen kindhuwelijken. 

Mei 2016: Girls Run the World !

Who run the world? Girls run the world! Op zondag 29 mei namen Aline, Line, Marlies en Zoé deel aan de Fisherman’s Friend Strongman Run in Antwerpen. Niet zomaar een run, maar een loodzwaar obstakelparcours van 18 km. Een huizenhoge uitdaging! En een statement, niet enkel voor zichzelf, maar ook voor meisjes in Benin, die elke dag opnieuw hindernissen en obstakels moeten overwinnen. Doelstelling: 18.000 euro inzamelen voor een Girl Power-project in Benin, een sportproject dat meisjes sterker en mondiger maakt.

Oktober 2015: Youth Take Over

Op woensdag 14 oktober zorgt de Youth Board van Plan voor een takeover van de Twitter- en Facebook-pagina van de Europese Unie. De Youth Board staat in voor de tweets in het kader van de promotie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Het doel? Jongeren uit de hele wereld aan het woord laten over thema's die hen bezighouden, zoals meer inspraak, gelijke kansen en onderwijs voor meisjes. 

Oktober 2014: Youth Board maakt kennis met Haoua, een 13-jarig meisje uit Niger

Op zaterdag 11 oktober, de ‘Internationale dag van het meisje’, kreeg de Youth Board bezoek van Haoua uit Niger. Ze was 9 toen haar vader haar ‘reserveerde’ voor een man uit het dorp, in het Zuidwesten van het land. Vandaag is Haoua 13 jaar.

Augustus 2014: Jongeren van de Youth Board terug uit Senegal, het hoofd vol mooie herinneringen

Half augustus 2014 keerden de twee winnaressen van het online game 'Plan Her Future' terug uit Senegal, waar ze samen met de Youth Board van Plan België projecten en programma's bezochten. Het werd een onvergetelijk avontuur vol leerrijke ervaringen en hartverwarmende ontmoetingen, boordevol nieuwe indrukken, overleg en oprechte emoties. De reis is geen eindpunt, maar een startschot voor een uitwisseling en samenwerking tussen Senegalese en Belgische jongeren. 

April 2014: Finale 'Plan Her Future'

In maart 2014 presenteerde de Youth Board van Plan België het online spel ‘Plan Her Future’. Het internetspel heeft een belangrijke educatieve factor: jongeren sensibiliseren over de ongelijke behandeling van meisjes in de hele wereld. Honderden jongeren logden in en namen deel. Plan Her Future is leuk én het zet je aan het denken. Wie het beste plan bedacht om meisjes vooruit te te helpen, maakte kans om een reis naar Senegal te winnen, samen met Plan België. 

Juli 2013: Plan Youth Board ontdekt Ecuador

Van 27 juli tot 5 augustus 2013 verbleven zes Belgische jongeren in Ecuador, samen met Plan België. Het gezelschap bestaat uit vier jongeren van onze Youth Board, plus Flavie (16) en Emma (18), die de finale van het online game ‘Plan Her Future’ wonnen. Hét geknipte moment om hun kennis als jongerenambassadeur te testen, terwijl ze de projecten en programma’s van Plan in Ecuador ontdekken. 

 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!