Julio, 18 jaar. Ondervoorzitter van de jongerenclub van Plan International Ecuador in Rio Bravo. Zijn droom? Artiest worden.

Er is geen enkele barrière die me tegenhoudt om mijn dromen waar te maken

"Ik geef toe dat het mijn zussen zijn die thuis mijn moeder helpen, en niet mijn broers en ik. Al help ik af en toe de vloer vegen, en dat is iets wat niet elke man doet. Anders zeggen ze dat je geen varon, geen echte man, bent.

In mijn dorp zie je meisjes haast nooit buiten. "We moeten hen beschermen tegen gevaar,” luidt het,maar dat is volgens mij een excuus om de vrijheid van meisjes in te perken. Die mentaliteit wil ik graag helpen te veranderen.

Ik bewonder mijn moeder. Haar kracht moedigt mij aan en inspireert me. Van haar kreeg ik de liefde voor kunst mee. We hebben het thuis niet breed, maar los daarvan is er geen enkele barrière die me tegenhoudt om mijn dromen waar te maken.

Samen met Plan International startten we een jongerenclub in de wijk. We praten over relaties: hebben we niet te vroeg seks, letten we erop dat jonge meisjes niet zwanger worden en stoppen met school,… heel gevoelige thema’s in onze machomaatschappij. We worden niet overal met open armen ontvangen, maar we zetten door!"

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!