Eind december is het weer zover! Eén week lang worden de koude winterdagen net dat tikkeltje warmer door de Warmste Week van Studio Brussel. Heb je al een idee voor een actie, maar nog geen goed doel om te ondersteunen? Zet dit jaar dan eens een actie ten voordele van Plan International België op poten of loop mee in een van de Warmathons. Zo ga je samen met ons de strijd aan tegen ongelijkheid tussen meisjes en jongens, en geef je meisjes een kans op een betere toekomst.

#SurviveforLife

Met het ingezamelde geld van jouw actie of Warmathon ondersteun je ons humanitair project in Mali.

Sinds de staatsgreep in 2012 is het land verscheurd door politieke en intercommunale conflicten en kent het een opeenvolging van voedselcrisissen, die vooral de armste gezinnen treffen. Deze humanitaire crisis heeft geleid tot volksverplaatsingen en de sluiting van verschillende scholen. Het gevolg? Meer dan 330.000 meisjes en jongens kunnen niet meer naar school te gaan.

Plan International België wil de kinderen in de centrale regio Mopti opnieuw toegang geven tot inclusief en kwaliteitsonderwijs. We hebben verschillende diensten opgezet zodat 16.210 meisjes en jongens hun educatie veilig kunnen voortzetten:

  • Een schoolcursus voor kinderen van 8 tot 12 jaar die ongeschoold zijn of die langer dan twee jaar niet naar school zijn geweest, zodat ze zich kunnen (re)ïntegreren op school,
  • De oprichting van tijdelijke onderwijsruimtes voor de gemeenschap om een antwoord te bieden op de overbevolking op scholen,
  • Afstandsonderwijs via de distributie van radio’s en USB-sticks met educatief materiaal,
  • De oprichting van recreatieruimtes waar kinderen kunnen spelen en psychosociale ondersteuning kunnen ontvangen in een veilige omgeving.

 

Bedenk een actie

Heb je nog geen idee voor een leuke actie? Laat je inspireren door de acties die de vorige jaren op poten werden gezet. Bart en Bieke bijvoorbeeld, de ouders van de kleine Bas, besloten hun geluk te delen met andere kinderen en gaven het geld van hun babyborrel integraal aan Plan International België. Bij de geboorte van hun eerste kind kregen ze immers zoveel centjes en geschenken, dat ze het nu tijd vonden om eens iets terug te doen voor andere kinderen. 

Juule en Mille gooiden het over een andere boeg. Ze bakten koekjes voor hun vriendjes en vriendinnetjes op school, waarop plots alle kleuterklasjes zich aansloten bij hun actie. Zo werd de hele school opeens een stuk warmer! Ook de leerlingen van de OKAN-school steunden kinderen en meisjes over de hele wereld met hun zelfgemaakte kaartjes voor Plan International België.

En speciaal voor onze organisatie werd ook de warmste match van het jaar gespeeld, waarbij de Belgische Red Flames het opnamen tegen de Thuis-acteurs. De helft van het ingezamelde geld ging naar Plan International België en daarmee steunden ze een project in Benin dat onder meer via meisjesvoetbal de strijd aangaat met tienerzwangerschappen en kindhuwelijken.

Inspiratie genoeg? Nu is het aan jou!

Juule en Mille bakten koekjes Red Flames voetballen tegen Thuis-acteurs

Juule en Mille bakten koekjes
Juule en Mille bakten koekjes

Red Flames voetballen tegen Thuis-acteurs
Red Flames voetballen tegen Thuis-acteurs

Registreer je actie

Klik op deze link en kies of je een actie wilt organiseren of een Warmathon wilt lopen voor onze organisatie. Indien je nog geen VRT-account hebt, zal je je eerst moeten registreren. Vervolgens moet je uitleggen waarom je een actie wilt organiseren ten voordele van Plan International België. In de volgende stap krijgt jouw warme actie écht vorm. Laat je creatieve brein de loop en bedenk een inspirerende naam. Omschrijf ook je actie in enkele kernzinnen en -woorden, en voeg een locatie en tijdstip toe. Keur nadien nog snel de privacy en algemene voorwaarden goed en begin eindelijk aan je warmste actie ten voordele van Plan International België. 

Deel de warmte

Proficiat! Je bent nu één van de tienduizenden Vlamingen die de winterse temperaturen de hoogte in zullen jagen met een origineel en solidair initiatief. Heb je vragen of wil je graag materiaal of extra ondersteuning voor, tijdens of na je actie? Aarzel niet om contact op te nemen met Ellen.Baetens@planinternational.be

Er bestaan niet genoeg woorden om je te bedanken voor jouw warme actie ten voordele van Plan International België. En daarom zeggen we het met een klein geschenk. Contacteer ons en krijg een deelnamepakket voor de helpers.

Vergeet ook zeker niet om je actie te delen en daarbij onze hashtags te gebruiken op Facebook (@planfans), Instagram (@planbelgium) en/of Twitter (@planbelgie) om zo nog meer mensen op de hoogte te brengen van jouw warme actie! #SurviveforLife

 

 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!