Rose werd als kind al op jonge leeftijd verwaarloosd en afgewezen. Ze was op zichzelf aangewezen.

De wedergeboorte van Rose

 

Toen mijn moeder stierf, ging ik bij mijn grootvader wonen. Maar zijn vrouw mishandelde me, dus trok ik in bij mijn tante.

Bij haar tante zette Rose haar opleiding voort, maar al snel werd ze geconfronteerd met armoede en verhuisde ze alleen naar de dichtstbijzijnde stad om er te werken. Ze had verschillende onderbetaalde baantjes. Haar situatie als jonge alleenstaande moeder maakte alles nog moeilijker, maar Rose gaf nooit op. Toen zij hoorde over het Plan International project, vond zij dat een unieke kans. 

Rose koos voor een opleiding loodgieterij. Ze leerde ook de basis van boekhouden, ontdekte spaar- en kredietsystemen en kreeg een opleiding over genders. In Tanzania wordt loodgieterij nog steeds als typisch mannelijk beschouwd. Rose heeft haar opleiding nu voltooid en loopt een betaalde stage terwijl ze als zelfstandige loodgieter in haar buurt werkt. 

Met mijn loodgietersopleiding kan ik mijn nieuwe leven beginnen. Ik heb een vak geleerd waarvoor er altijd werk zal zijn. Mijn dochter kan op haar beurt naar school gaan en ik zal ervoor zorgen dat ze niets tekortkomt. - Rose

cta

 

Samen, maken we een wereld waar elk meisje vrij is

Ik doe een gift

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!