Dominique Dubois is 71 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen, grootmoeder van vier kleinkinderen én Plan Ouder van twee meisjes in Nepal en Egypte. Dominique is al meer dan dertig jaar overtuigd Plan Ouder. Ze steunde al een Plan Kind nog vóór de Belgische afdeling werd opgericht - via Plan Nederland. Al 25 jaar lang zet ze zich in als vrijwilliger.

Zo'n veertig jaar terug maakte ik kennis met het werk van Plan International. Ik woonde toen in Nederland. In 1983 verhuisden we terug naar België. Toen besloot ik om samen met mijn man een kind te steunen via Plan International België, dat net was opgericht. Met het Plan Ouderschap hadden we twee doelen in gedachten: kinderen aan de andere kant van de wereld helpen én onze eigen kinderen aanzetten tot een open kijk op de wereld. Onze kinderen leerden dat veel leeftijdsgenoten elders het een pak moeilijker hebben, en dat we daar iets aan kunnen doen.

Een bijzondere band

De afgelopen 30 jaar maakten we kennis met verschillende Plan Kinderen. Ons eerste Plan Kind zal ik nooit vergeten: een jongen uit Haïti met wie we écht een bijzondere band hadden. Toen hij oud genoeg was om op eigen benen te staan, steunden we zijn jongere zusje. Sindsdien hielden we contact met de familie.

Overal actief

Vijfentwintig jaar terug ging ik als vrijwilliger aan de slag. Sindsdien werkte ik mee aan tientallen acties en evenementen. Ooit kreeg ik de kans om de programma’s in Burkina Faso te bezoeken. Een geweldige ervaring! En ondertussen blijf ik graag op de hoogte over de activiteiten en projecten.

Aanstekelijk enthousiasme

In mijn omgeving vertel ik regelmatig over het werk van Plan International België. Dat inspireerde mijn vriendin Truus om ook Plan Ouder worden van een meisje in Vietnam. Ze krijgt nu geregeld briefjes van haar Plan Kind.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!