Dat je Plan International België kan ondersteunen via onze projecten of als Plan Ouder wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat er nog andere manieren zijn om je in te zetten voor onze organisatie? Wij kunnen je energie en inzet gebruiken als vrijwilliger, jongerenactivist of bedenker van een Superplan. Je kan jouw school ook aanmoedigen om een echte kinderrechtenschool te worden. Mag het wat sportiever? Loop dan zeker mee in een van onze Urban Trails. Of wist je al dat je onze organisatie kan opnemen in je testament? Er zijn heel wat manieren om een verschil te maken!

Ook jij kan kinderen wereldwijd ondersteunen! Kom in actie en...

Word vrijwilliger

Tijd, talent en een positieve ingesteldheid? De drie ingrediënten waarover jij beschikt en van jou de geschikte vrijwilliger voor Plan International maken. Jouw energie en inzet hier, maken een verschil voor kinderen wereldwijd. Honderden handen zorgen dagelijks mee voor een betere toekomst voor kinderen. En dat kan op verschillende manieren.

Zit je niet graag stil? Gebruik jouw organisatietalent dan om zelf een actie op poten te zetten of verleen jouw behulpzaamheid door te helpen tijdens een sportieve of culturele activiteit. Ook talenknobbels met een vlotte pen zijn bij ons aan het juiste adres voor het vertalen en schrijven van teksten en brieven. Zin in een dagje Brussel? Help ons op kantoor voor de administratie en het ontvangen van bezoekers. Toch eerder een social media addict? Ondersteun dan onze acties en campagnes via Facebook, Instagram of Twitter. Maak het verschil als vrijwilliger met jouw eigen talent!

 

Laat je stem horen als jongerenactivist

Tussen de 15 en 24 jaar en een uitgesproken mening? Maak de straten onveilig als jongerenactivist en word lid van een wereldwijde beweging voor gelijkheid. Voer campagne en overtuig andere jongeren als young campaigner. Breng verslag uit van de evenementen als young reporter. Of word lid van de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur als young advisor. Strijd mee tegen seksuele intimidatie, gendergerelateerd geweld, kindhuwelijken en genderstereotypen zodat alle meisjes, net zoals jongens, hun dromen kunnen waarmaken in een veilige omgeving.

Jongerenactivisten

 

Bedenk een Superplan

Gebruik jouw creatieve brein om een eigen Superplan op poten te zetten en zo het goede doel te steunen. Vier je net als Jos en Lea je gouden bruiloft? Ben je net trotse ouders geworden zoals Ruben en Veerle? Of organiseer je een closet sale ten voordele van het goede doel? Elke actie ten voordele van Plan International is een fantastische stap voorwaarts. De opbrengst van al deze acties investeren wij onder andere in een gezonde start van het leven, kwalitatief onderwijs en de strijd tegen kindhuwelijken. Geen inspiratie? Ga gerust een kijkje nemen op www.superplan.be.

 

Schenk een Plan Cadeau

Een cadeau voor je oma, beste vriend of gewoon voor jezelf. Met elke aankoop van een Plan Cadeau, geef je meisjes en jongens wereldwijd de kans om te werken aan een mooiere toekomst. Wist je bijvoorbeeld dat je met de aankoop van een cadeaukaart een meisje een jaar lang naar school kan sturen? Graag je mama verrassen met een heerlijk ontbijtpakket? Dan bezorg je meteen ook een kleuter een jaar lang een voedzaam ontbijt in een van onze Plan-kleuterscholen. Je koopt dus één cadeau, maar geeft er eigenlijk twee.

 

Kom als klas of school in actie

Maak een verschil door te beginnen in je eigen school. Zet als school, leerkracht of oudercomité een actie op ten voordele van Plan International België. Van een kerstmarkt tot een talentenjacht of een wafelenbak. Geen idee is te gek! Of ga nog een stapje verder en word een Kinderrechtenschool. Via onze kleurrijke lespakketten komen de leerlingen alles te weten over kinderrechten, hier en in het Zuiden. Droom zo over een school met meer participatie, inspraak en leerlingen die uitgroeien tot solidaire wereldburgers.

 

 

Loop een Urban Trail

Wanted: een portie goede voornemens, snelle loopbenen en stevige sportschoenen. Check? Dan beschik je over alle benodigdheden om mee te lopen met ons Run Team, een bende enthousiaste sportievelingen die de Belgische steden al lopend verkennen tijdens de Urban Trails. Een unieke loopwedstrijd waarbij de deelnemers het stadhuis, concertgebouwen, musea of andere verborgen plekjes in de stad al lopend doorkruisen. Het allermooiste? Je draagt ermee bij aan onze projecten voor gelijkheid voor meisjes.

Urban Trail Antwerpen

 

Neem ons op in je testament

Verander de wereld ook als je er niet meer bent! Neem Plan International België op in jouw nalatenschap en laat een rechtvaardigere wereld aan de toekomstige generatie meisjes én jongens na. Via een duolegaat houden je erfgenamen netto meer over omdat Plan International België de successierechten op zich neemt.

 

Maak van jouw buren en vrienden Plan Ouder

Een Plan Ouder next door! Vertel buren, vrienden en collega’s over jouw steun aan meisjes en jongens wereldwijd. Inspireer hen om jouw voorbeeld te volgen zodat we met duizenden Plan Ouders wereldwijd nog meer kinderen en jongeren de kans geven een toekomst op te bouwen. Want elke Plan Ouder maakt een verschil!

 

Zet als bedrijf in op MVO

En verander de toekomst van duizenden kinderen! Een Plan Kind steunen met je bedrijf, een medewerker voor één dag uitlenen aan onze ngo of een leuke teamactiviteit organiseren voor het goede doel. Het kan allemaal! Er zijn genoeg manieren om sociaal te ondernemen en daarmee kinderen van over de hele wereld te steunen.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!