Sothy is een Plan Kind van 12 jaar oud. Hij woont in Cambodja. Met een kleine camera in de hand vertelt de jongen over zijn dromen en familie en neemt hij je een dag mee in zijn leven. Ontdek het in de nieuwste aflevering van de reeks "Een dag in het leven van een Plan Kind".

Ga mee met Sothy naar Cambodja

Dromen waar je op kan bouwen

Sothy, 12, is een Plan Kind uit Cambodja. De jongen leeft samen met zijn familie op het platteland en soms helpt hij zijn papa samen met zijn broertje op de rijstvelden.

Hij vindt het leuk om naar school te gaan en zijn lievelingsvak is wiskunde. Dat kunnen niet zoveel kinderen zeggen! Toch maakt Sothy zich wat zorgen. Vele jongens en meisjes uit zijn dorp stoppen met school na het lager onderwijs omdat de middelbare school ver weg is. Sothy zou graag een middelbare school bij zijn dorp willen hebben om het voor kinderen uit zijn gemeenschap gemakkelijker te maken om naar school te gaan en hun studie voort te zetten. 

Later wil Sothy ingenieur worden. Dé belangrijkste eigenschap voor ingenieur? Die verklapt hij jou in de video.

PLAN OUDER: IETS VOOR JOU?

Heb jij zin om een verschil te maken voor jongens en meisjes en wil je graag jouw steun een persoonlijke touch geven? Dan is Plan Ouderschap geknipt voor jou! 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!