Het Planouderschap verbetert onder meer de toegang tot schoon water, gezondheidszorg en de aanwezigheid op school voor kinderen en jongeren.

Hoe werkt het in de praktijk? Bekijk de getuigenis van Luyen, Mbata en Nomathemba, drie Plan Kinderen en ontdek hoe het Planouderschap hen een kans geeft om hun dagelijks leven te veranderen en hun dromen te verwezenlijken.

Ontmoet Nomathemba, een Plan kind uit Zimbabwe

Nomathemba, die opgroeide op het platteland van Zimbabwe, en haar gemeenschap werden geconfronteerd met obstakels rond onderwijs, schoon water en voedzaam voedsel.

Hun leven nam echter een hoopvolle nieuwe wending toen Nomathemba een Plan kind werd en Plan International met haar programma's opstartte in haar gemeenschap. 

Ontmoet Mbata, een Plan kind uit Kenia

Mbata, die opgroeide in Kenia, en haar gemeenschap werden geconfronteerd met een onderwijssysteem dat onder druk stond door een gebrek aan materialen en toegang tot zuiver water. Hun leven kreeg echter een nieuwe en hoopvolle wending toen Mbata een Plan kind werd en Plan International samen met haar programma's opzette in haar gemeenschap.

 

Ontmoet Luyen, een Plan kind uit Vietnam

Luyen, die opgroeide in Vietnam, en haar gemeenschap werden geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatverandering die een bedreiging vormde voor hun voedselvoorziening en toegang tot kwaliteitsonderwijs. Hun leven kreeg echter een nieuwe en hoopvolle wending toen Mbata een Plan kind werd en Plan International samen met haar programma's opzette in haar gemeenschap.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!