De bevolking in Ethiopië kampt met een aanhoudende droogte ten gevolge van het gebrek aan regen in 2016, wat versterkt werd door het El Niño-fenomeen. De gevolgen zijn watertekorten, ziektes, voedselonzekerheid, mislukte teelten en vele sterfgevallen onder het vee. Acute ondervoeding neemt overal toe. Vooral jonge kinderen, zwangere vrouwen en borstvoeding gevende moeders zijn hierdoor erg kwetsbaar. Om deze problemen op te lossen, werden nood- en voedselhulpprojecten op poten gezet.

Een aanpak die werkt

Kinderen jonger dan 5 jaar, ondervoede zwangere vrouwen en borstvoeding gevende moeders kregen medische begeleiding en therapeutische voeding om weer op krachten te komen. Om het risico op voedselonzekerheid en ondervoeding te verminderen, boden we gezinnen alternatieve manieren aan om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en bereidden we hen voor op mogelijke humanitaire crisissen in de toekomst. Proper drinkwater en aangepaste sanitaire voorzieningen waren eveneens noodzakelijk om ziektes en infecties te voorkomen. Daarom focuste Plan International zich ook op de toegang tot deze faciliteiten.

Jonge vrouw

 

Wat hebben we verwezenlijkt?

  • We bereikten 13.412 mensen met activiteiten in verband met voeding, waarvan 1.987 mannen en 11.425 vrouwen.
  • We konden 27.890 mensen helpen via activiteiten rond voedselveiligheid en levensmiddelen, waarvan 19.139 mannen en 8.751 vrouwen.
  • 23.400 mensen, waarvan 12.380 mannen en 11.020 vrouwen, kregen toegang tot veilige watervoorzieningen.
  • Wil je graag meer informatie over onze impact? Lees dan zeker verder in ons jaarverslag.

Duurzame financiering

Dit project kreeg de steun van het Consortium 12-12 waar Plan International België deel van uitmaakt. Consortium 12-12 verenigt 7 humanitaire organisaties die wereldwijd hulp bieden bij ernstige crisissen of natuurrampen. Onze respons ter plaatse had nooit zo snel en efficiënt kunnen verlopen zonder de enorme vrijgevigheid van duizenden mensen die een gift deden aan het Consortium 12-12.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!