Sinds 2018 strijden de jongerenactivisten van Plan International tegen seksuele intimidatie. Via fotografie brachten 14 jongeren uit Brussel seksuele intimidatie in de openbare ruimte onder de aandacht. Jongerenactiviste Manuela vertelt in haar eigen woorden waarom ze deelnam aan het project BruxELLES, een samenwerking tussen Plan International en Canon.

Mijn naam is Manuela. Ik nam deel aan het BruxELLES project, een samenwerking tussen Plan International België en Canon waarin ze seksuele intimidatie in de publieke ruimte bestrijden. Dankzij deze twee organisaties had ik het voorrecht om magische momenten te beleven die ik me nooit had kunnen voorstellen!

Voor ik mijn verhaal met jullie deel, wil ik jullie aan de volgende quote herinneren: “Moeilijk betekent niet onmogelijk”. Als ik mijn ervaring in één woord moet beschrijven, dan kies ik zeker voor: UNIEK. Ik had nooit verwacht dat dit project mij de kans zou kunnen bieden om mijn droom en mijn passie voor fotografie te volgen. Enkele familieleden, vrienden en docenten vertelden mij dat fotografie niet mijn job kon worden, dat het maar een hobby was. Maar mijn gedachten hierover veranderden dankzij Plan International België en Canon. Zij motiveerden mij elke keer opnieuw en hebben altijd in mijn capaciteiten geloofd. Ze geloofden niet enkel in mij, maar ook in de andere deelnemers natuurlijk.

Wat ik het meest geweldige vond, was dat onze stem eindelijk gehoord werd in het Brussels Parlement. We bereiken het doel dat we zo graag wilden bereiken, namelijk beleidsmakers die een belofte maken om seksuele intimidatie in de publieke ruimtes van Brussel te stoppen. Daarom raad ik jullie zeker en vast aan om in het blogbericht te lezen wat we allemaal met dit project hebben kunnen bereiken.

Door deel te nemen aan dit project, heb ik de kans gekregen om te ontdekken wat Plan International België doet. Het is een NGO die strijdt voor kinderrechten en de rechten van meisjes. Ze willen een wereld creëren met meer gendergelijkheid voor iedereen. Het is een geweldige groep van mensen die ieders stem willen laten horen.

En wat Canon mij heeft bijgeleerd? Canon heeft ervoor gezorgd dat ik leerde hoe ik een camera moest gebruiken. Ik leerde nieuwe technieken kennen om prachtige foto’s te maken die mijn gedachten en wensen voor de wereld weerspiegelen. Mijn doel en grootste droom is om later met Canon samen te kunnen werken en/of op evenementen te staan om mooie foto’s te maken. Voor mij is fotografie een manier om uit te drukken wat ik voel en vooral om een boodschap over te brengen.

Ik hoop dat mijn getuigenis andere mensen kan motiveren om deel te nemen aan projecten zoals het BruxELLEs project en te kunnen ervaren wat ik heb ervaren.

En vergeet niet: “Droom je leven niet, leef je dromen”.

Liefs,
Manuela
 

***

Ook jij kan deelnemen!

  • Wil je dezelfde ervaring beleven als Manuela? 
  • Spreekt de strijd tegen seksuele intimidatie je aan?
  • Wil je jouw fotografie vaardigheden verbeteren?
  • Ben je tussen 14 en 20 jaar oud en woon je in Antwerpen, Brussel of Charleroi?

Dan is het Safer Cities project iets voor jou! 
Neem snel contact op met Siham om je in te schrijven.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!