Doe de test: vraag een kind om een astronaut te tekenen, een kunstenaar, of een neurochirurg. Wat komt er op dat witte blad te staan? Een figuurtje dat lijkt op een man of op een vrouw? Wij durven erop te wedden dat het een mannenfiguur wordt, want kinderen krijgen van jongs af aan vooral mannelijke rolmodellen te zien. Het boek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ brengt daar verandering in.

Koop het boek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2’ nu via onze Plan Cadeau-webshop. Per verkocht boek gaat 1 euro naar onze projecten waarmee we het leven van meisjes fundamenteel verbeteren.

Vind jij ook dat elk kind alle kansen moet krijgen om zich te ontplooien? Dan is het boek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2’ zeker iets voor jou. Het is het vervolg op de bestseller die meisjes over de hele wereld aanmoedigde om hun hart te volgen. Het vertelt de verhalen van vrouwen als koningin Nefertiti, zanger, songwriter en zakenvrouw Beyoncé, activist Sojourner Truth en wiskundige Maryam Mirzakhani.

Een bont gezelschap van vrouwelijke rolmodellen, die meisjes inspireren om groter te dromen, te denken en te doen. En die jongens, mama’s, papa’s - iedereen die in het leven van een meisje een rol speelt - een nieuwe kijk geven op waar meisjes zoal toe in staat zijn. Het boek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ gooit dus hokjes overboord en maakt komaf met de idee dat bepaalde jobs of ambities ‘typisch jongens’ zouden zijn.

Dat is nodig als we willen dat meisjes evenveel kansen krijgen en dat ze voldoende in zichzelf gaan geloven om ook helemaal zichzelf te zijn en hun dromen waar te maken.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes: 5 van de meer dan 100 opmerkelijke vrouwen uit het boek

Beatrice Vio: schermer

Beatrice, geboren in Italië in 1997, kon als klein meisje heel goed schermen, maar op haar elfde werd ze heel ziek. Ze lag meer dan honderd dagen in het ziekenhuis. Als eerste ontwikkelde ze een eigen techniek om zonder armen en benen te kunnen schermen. Zo werd ze wereldkampioen rolstoelschermen.

Illustratie van Beatrice Vio, uit het boek "Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes" - van Cristina Portolano

Chimamanda Ngozi Adichie: schrijver

‘We moeten allemaal feminist zijn’ is het motto van Chimamanda Ngozi Adichie, geboren in 1977 in Nigeria. Ze schrijft boeken die over de hele wereld worden gelezen en is een voorvechter van gendergelijkheid. “Sommigen zeggen dat vrouwen ondergeschikt horen te zijn aan mannen omdat het onze cultuur is. Maar de cultuur verandert voortdurend! De cultuur maakt geen mensen. Mensen maken de cultuur”, zegt ze.

Illustratie van Chimamanda Ngozi Adichie, uit het boek "Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes" - van T.S. Abe

Billie Jean King: tennisser

Billie Jean King werd geboren in 1943 in de Verenigde Staten. Ze dreigde ooit om een toernooi te boycotten als ze niet evenveel betaald zou krijgen als de mannelijke spelers. Ze daagde ook tennisser Bobby Riggs uit, nadat hij had gezegd dat vrouwen thuishoren in de keuken en niet op de tennisbaan. En wat gebeurde er? Billie Jean won!

Illustratie vanBillie Jean King, uit het boek "Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes" - van Emmanuelle Walker

Valentina Teresjkova: kosmonaut

Valentina werd geboren in Rusland in 1937. Ze ging de ruimte in, maar ontdekte dat er iets mis was met het ruimtetuig. Er was iets fout in de programmatie, waardoor ze niet naar de aarde zou kunnen terugkeren. Vanop afstand kon het probleem worden opgelost, maar ze moest haar bazen indertijd beloven dat ze er haar mond over zou houden.

Illustratie van Valentina Teresjkova, uit het boek "Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes" - van Malin Rosenovist

Shamsia Hassani: graffitikunstenaar

Shamsia is geboren in Afhanistan in 1988. Ze maakt prachtige muurschilderingen met graffiti. Ze schildert vooral vrouwen waar je niet naast kunt kijken. Op deze vreedzame manier vestigt ze de aandacht op vrouwenrechten. “Als mensen iets elke dag zien – op weg naar hun werk of naar school – gaat dat deel uitmaken van hun leven en beginnen ze van mening te veranderen.”

Het verhaal van deze en honderd andere vrouwen lees je in het boek! Wie is jouw favoriet?

Illustratie van Shamsia Hassani, uit het boek "Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes" - van Cristina Portolano

 

Over de uitgever ROSE stories

ROSE stories gelooft in de kracht van verhalen om dromen te doen ontwaken en verbeelding vrij spel te geven. De kracht van verhalen om verwachtingen te ontstijgen, buiten de gebaande paden te denken en op zoek te gaan naar je eigen plek. Wie ben ik? Wie kan ik zijn? Wie wil ik worden? Met onze producten creëren we niet alleen dromen, maar ook werkelijkheden voor kinderen en volwassenen. We prenten werelden in hun hoofd die ze hun hele leven mee zullen dragen. En dat is een prachtige verantwoordelijkheid.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!