Droom jij, net zoals ons, van een wereld waarin alle kinderen gelijke kansen en rechten hebben? Van een wereld waarin ieder kind kan dromen van zijn of haar toekomst? Goed nieuws! Vanaf €1 per dag kan jij meehelpen om jouw, onze en de droom van duizenden meisjes en jongens over de hele wereld in vervulling te laten gaan.

Jij, en duizenden anderen! 

Plan Ouder, dat ben je niet alleen. Eenmaal je de sprong waagt, ben je één van de ongeveer 30 duizend Belgische Plan Ouders. Da’s straf! Samen met vrijwilligers en medewerkers van Plan International hebben we eigenlijk maar één doel: kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes verdedigen. En als Plan Ouder is dat nog zo uniek!

Vanaf €1 per dag, of €30 per maand, geef je een kind en zijn of haar omgeving een betere toekomst. Je maandelijkse Plan Ouder-gift gaat immers niet rechtstreeks naar je Plan Kind. Wel zet onze organisatie er projecten mee op in de leefomgeving van je Plan Kind. Zo investeren wij o.a. in kwaliteitsvol onderwijs, een goede start in het leven, proper water en sanitair, seksuele en reproductieve gezondheidsrechten, bescherming tegen misbruik, geweld en kindhuwelijken, een behoorlijk inkomen, noodhulp, enzovoort. En dat voor de hele gemeenschap! Op die manier is iedereen betrokken bij de projecten: kinderen, maar ook ouders, klasgenoten, leerkrachten, dorpshoofden en andere inwoners van die gemeenschap.

“Als mama van drie kleuters merk ik een groot verschil. Vroeger waren kinderen in ons dorp erg timide en in zichzelf gekeerd. Dankzij het Plan-kleuterschooltje zoeken de kleuters elkaar nu vaker op om te spelen en te praten. Ze starten binnenkort goed voorbereid in de lagere school, wat hen later voordelen zal opleveren.” – Kamila, mama van Olive, Bolivië

Plan International zet programma’s op in Afrika, Latijns-Amerika en Azië, waar we de kwetsbaarste kinderen en gemeenschappen ondersteunen. Wanneer je ervoor kiest om Plan Ouder te worden, kies je ervoor om een engagement aan te gaan met een Plan Kind uit deze regio’s. Het Plan Ouderschap is voor deze kwetsbare kinderen écht belangrijk. Uit de Sponsorship Study van Plan International blijkt immers dat het de kinderen motiveert om door te zetten, zich in te spannen voor school en hun studies af te maken.

 

Een persoonlijke touch 

Gekozen? Dan ontvang je een e-mail waarmee je via foto’s en achtergrondinformatie kennismaakt met jouw Plan Kind. Verder ontvang je ook een jaarlijkse update over jouw Plan Kind en de bereikte projectresultaten in zijn of haar regio. Vier keer per jaar ontvang je bovendien ons Hello Magazine in jouw brievenbus, waarin je meer informatie ontvangt over onze projecten en het verloop ervan.

Mag het nét dat tikkeltje extra zijn? Via brieven, tekeningen en foto’s kan je als Plan Ouder ook een persoonlijke band opbouwen met jouw Plan Kind. Op die manier leren jullie elkaars leefwereld op een unieke manier kennen. Een briefwisseling opstarten met je Plan Kind is natuurlijk niet verplicht, en ook de kinderen zelf zijn het vaak niet gewoon om brieven te schrijven. Toch vinden ze het leuk als er af en toe een kaartje in de bus valt. En wie weet krijg ook jij dan post uit een onbekend dorp aan de andere kant van de wereld.

Dat briefcorrespondentie ook écht een verschil maakt, bewijzen de resultaten uit de Sponsorship Study van Plan International. Kinderen die brieven ontvangen, spannen zich meer in voor school, zijn gelukkiger en hebben meer zelfvertrouwen. Ook oud-Plan Kind Winfred uit Kenia getuigt dat de post van haar Plan Ouder haar gaande hield tijdens haar moeilijke kinderjaren. Ze kreeg papier in verschillende kleuren opgestuurd, waarop ze zelf tekeningen kon maken of waarmee ze dingen kon knutselen om mee te spelen. Het feit dat er iemand aan de andere kant van de wereld aan jou denkt, jou wil steunen, helpt om te blijven doorbijten. Dat is toch mooi?

Maar kan jij je nieuwsgierigheid écht niet meer onder controle houden en staat een bezoek aan je Plan Kind op jouw bucket list? Ook die droom kan in vervulling gaan. Wij geven jou de mogelijkheid om je Plan Kind te ontmoeten en ook onze projecten ter plaatste te bezoeken. Elk jaar bezoeken zo’n 100 Belgische Plan Ouders hun Plan Kind. En zij weten: dat is een onvergetelijke ervaring!


Update: Door de huidige sanitaire crisis, zijn bezoeken opgeschort tot januari 2023. Wij houden u op de hoogte van zodra bezoeken weer mogelijk zijn.

Een Plan Kind steunen? Dat is uniek!

Word Plan Ouder en geef een kind de kans om zijn of haar dromen te verwezenlijken!

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!