Wij kregen een hartverwarmende email in de mailbox die we graag met jou delen. Linda uit Lennik werd samen met haar man André Plan Ouder in 1985 en schreef ons waarom ze na meer dan dertig jaar nog steeds overtuigd kinderen steunt.

Alle beetjes helpen

Beste,

Samen met mijn man André steunen wij al vele jaren Plan International België. Wij hebben drie Plan Kindjes over verschillende continenten. Nu heb ik ook een vraagje voor jullie. Ik zou graag tijdens het eindejaar reclame maken voor Plan International België en zou het fijn vinden om een aantal extra folders uit de delen in onze Wereldwinkel. Alle beetjes helpen, nietwaar?

Onderwijs is de beste manier om armoede te bestrijden

Het thema over meisjes ligt mij ook nauw aan het hart. Ikzelf ben bijna 60 jaar en heb moeten knokken om mijn studies af te maken. Ik heb ook drie volwassen dochters die het gelukkig zonder gevecht hebben kunnen doen. Ik wens elk meisje (en de jongens natuurlijk ook) die kans toe, waar ook ter wereld.

“De Latijnse, dat was niets voor meisjes”, volgens mijn ouders. Mijn broers mochten hun studiekeuze wel zelf bepalen en daar had ik het best moeilijk mee. Maar ik heb me niet laten doen en mocht van mijn vader later wel naar de universiteit. Daar heb ik wiskunde gestudeerd. Maar mijn carrière is een volledig andere richting uitgegaan.

Liefde voor kinderen

Tot mijn pensioen heb ik als onthaalmoeder gewerkt. Zo heb ik honderden jonge vrouwen kunnen helpen buitenshuis een carrière op te bouwen. En ik heb mijn job met hart en ziel gedaan. Je kan me niet gelukkiger maken dan me met kinderen te omringen. Waarschijnlijk komt daar wel de keuze voor het Plan Ouderschap vandaan. Ik kom zelf uit een groot gezin, koos bewust voor drie kinderen en mijn dochters zetten de familietraditie voort. Ik ben een trotse oma van 8 kleinkinderen!

Plan Ouders = helden

Dankzij Plan Ouders zoals Linda en André zorgt Plan International ervoor dat meisjes naar school kunnen gaan. Ook als jouw Plan Kind 18 jaar wordt, gaan de projecten in de gemeenschap van jouw Plan Kind gewoon door. Doorheen de jaren heeft Linda 8 Plan Kindjes gesteund. Super bedankt Linda! Heb jij ook mooie herinneringen aan jouw Plan Ouderschap of een leuke anekdote die je met andere Plan Ouders wil delen? Aarzel niet en stuur ons een mail via info@planinternational.be Wie weet komt jouw verhaal wel op onze blog.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!