Deze regel is niet van toepassing op meisjes, omdat zij de investering wél waard zijn. Vanaf 1 september zullen jongens moeten thuisblijven, huishoudelijke taken uitvoeren, zoals koken en kuisen, en zorgen voor hun broers en zussen. Ook zullen ze moeten werken om hun ouders te helpen met geld verdienen.

Zoals je al vermoedde, is dit niet waar. Alleszins niet voor jongens. Dit is jammer genoeg wél de realiteit voor vele meisjes in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Veel mensen leven daar nog in armoede en vooral meisjes zijn daar de dupe van. Want wanneer ouders niet genoeg geld hebben, zullen ze vaak eerder hun zonen naar school sturen en niet hun dochters. Meisjes moeten dan thuisblijven, werken en worden vaak gedwongen uitgehuwelijkt. Zij zullen moeten trouwen met een man die ze vaak niet kennen, en die veel ouder is. Mannen die soms wel hun vaders zouden kunnen zijn: deze meisjes zijn vaak nog geen 14 jaar oud... Zij moeten hun dromen laten varen en kunnen niet meer zelf beslissen over hun lichaam en leven.

 

Ben je tussen 15 en 24 jaar?
           Stuur nu een GRATIS sms met 'SCHOOL' naar 8810 (0 EUR/SMS ontvangen/verzonden) om deze meisjes te helpen. 

                                          

Meisje kijkt in de camera

Afnan (12 jaar) moest stoppen met school om te zorgen voor haar broers en zussen.

 

Eens getrouwd, is de kans ook heel groot dat ze zwanger worden op zeer jonge leeftijd. Heel veel meisjes sterven door de zwangerschap of tijdens de bevalling. Gewoon omdat hun lichaam nog niet klaar is om een kind te baren. Zij zijn immers zelf nog kind!

Vooral nu veel gezinnen hun werk hebben verloren door de coronacrisis is het zeer waarschijnlijk dat nog meer meisjes moeten trouwen. Hun ouders kunnen gewoonweg niet alle kinderen voeden. Vele meisjes riskeren daardoor ook ongewenst zwanger te worden. Deze meisjes zullen waarschijnlijk nooit meer terug naar school keren. Ook niet wanneer corona voorbij is.

 

Hoe kan jij helpen?

Stuur nu een GRATIS sms met 'SCHOOL' naar 8810 (0 EUR/SMS ontvangen/verzonden) om deze meisjes te helpen. Door een sms te sturen, laat jij de Belgische overheid weten dat JIJ het belangrijk vindt dat meisjes de kans krijgen om naar school te gaan. Er moet tijd en geld geïnvesteerd worden om ouders te laten inzien hoe belangrijk onderwijs is voor meisjes en om hen tegelijkertijd financieel te kunnen steunen. Alleen door onderwijs kunnen meisjes veilig opgroeien en hun toekomst zelf bepalen. 

Met de steun van DGD tot stand gekomen

Meer weten? Klik hier

 

Met de steun van DGD tot stand gekomen

Met de steun van DGD tot stand gekomen

 

Lees hier de vragen en antwoorden rond deze campagne.

***

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

In het kader van deze SMS actie verzamelt Plan International België, via een externe partner, uitsluitend volgende gegevens van jou:
•    GSM nummer
•    Datum van ontvangst
•    Verstuurd bericht

De kostprijs van een SMS is 0 EUR/SMS verzonden of ontvangen. Plan International België gebruikt deze gegevens ENKEL in het kader van haar DGD programma, en meer in het bijzonder in het kader van het overhandigen van een petitie naar de beleidsvoerders.
GSM nummers zullen niet overhandigd worden aan de overheid, enkel de aantallen
Plan International België verwijdert deze gegevens VOOR 10/01/2026.  Plan International België is gehouden om bewijsmateriaal te bewaren voor haar DGD financiering tot uiterlijk 31/12/2025.
Kinderen jonger dan 16 dienen voorafgaandelijk goedkeuring aan de ouders te vragen vooraleer over te gaan tot het versturen van een SMS. Plan International België is niet bij machte dit te controleren. 

De verwerking van deze gegevens is onderworpen aan de bepalingen van de Europese verordering 2016/679 (GDPR). De dienstaanbieder verklaart kennis genomen te hebben van de GOF-guidelines. 
Heb je verdere vragen rond je privacy, aarzel niet je vraag te stellen via privacy@planinternational.be 

 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!