Alle meisjes hebben power. Ze hebben stuk voor stuk het recht om hun eigen keuzes te maken, naar school te gaan of een beroepsopleiding te volgen en later een goede job te vinden. Maar te vaak in de wereld is het nog steeds verboden. Of onmogelijk. Het is aan deze meisjes dat Plan International de kans wil geven om zich te ontplooien. En jij kan ons helpen!

Door de projecten van Plan International België te steunen...

... stop je geweld tegen meisjes en jonge vrouwen

Kindhuwelijken, tienerzwangerschappen, genitale verminking, seksuele intimidatie, verkrachting ... Uit de cijfers blijkt dat meisjes en jonge vrouwen overal ter wereld te maken krijgen met geweld dat hun gezondheid en welzijn bedreigt. Door onze projecten te steunen, treed je samen met ons op tegen dit onrecht. Vanaf €10 per maand.

 

Je investeert in projecten met een reële impact op het dagelijkse leven van meisjes en geeft - onder andere - de mogelijkheid zich te weren tegen deze vormen van geweld. 

... word je deel van een wereldwijde beweging voor meisjesrechten

Meisjes over de hele wereld zijn vastbesloten om te vechten tegen de stereotypen, vooroordelen en discriminatie die hun doen en laten beperken. Jongens worden minder gediscrimineerd dan meisjes maar ook zij zijn slachtoffer van vooroordelen en stereotypen. Veel mensen - meisjes, jongens, mannen en vrouwen, jong en oud - en organisaties strijden samen met Plan International België voor gendergelijkheid. Door onze projecten te steunen, sluit je je aan bij een gemotiveerde groep die een rechtvaardige wereld wil, voor iedereen.

... doe je jouw gezondheid én portefeuille plezier

Wetenschappers hebben ontdekt dat vrijgevigheid het deel van je hersenen stimuleert dat dopamine en endorfine produceert. Resultaat: instant geluksgevoel. Kortom, als je een goed doel steunt, ben je gelukkiger en leef je langer.

Bonus: als je minimum €40 per jaar doneert, kan je tot 45% van jouw gift terugvorderen van de belastingen.  

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!