Vorige maand nam Leen Gysen het voorzitterschap van de Raad van Bestuur over. Het bestuursorgaan verwelkomde ook drie nieuwe leden: Steven Van Belleghem, Aintzane de Aguirre et Matthieu Toussaint. Hoog tijd om kennis te maken.

Leen Gysen, nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur

Wie bent u?

Mijn naam is Leen Gysen, ik ben 46 jaar oud. Ik woon in Leuven en heb twee dochters, Lily en Lou, 13 en 10 jaar oud. Ik ben al enkele jaren Plan Ouder, eerst van een Plan Kind in de Filippijnen en nu steun ik een Plan Kind in Vietnam. Tien jaar geleden raakte ik betrokken bij de Algemene Vergadering en de laatste vier jaar was ik actief in de Raad van Bestuur. De Raad koos onlangs de nieuwe voorzitter van Plan International België. En hier ben ik!

Wat vind je van je nieuwe rol binnen Plan International België?

Het is echt een eer om deze rol te kunnen vervullen in deze dynamische organisatie met een zeer professioneel team en een hele groep vrijwilligers.

Hoe ben je bij de organisatie betrokken geraakt?

Ik ben al jaren Plan Ouder, zo is het eigenlijk allemaal begonnen. Daarna heb ik me geëngageerd in de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur in een rol die nauw aansluit bij het operationele luik. Dit is geen operationele rol, maar ik sta in nauw contact met het managementteam, volg de projecten, strategie en missie op.

Wat zijn voor jou de belangrijkste waarden van Plan International België?

De strategie waar Plan International - en niet enkel in België - voor staat is gelijkheid tussen jongens en meisjes. Dat is nodig, want meisjes worden nog altijd vaker gediscrimineerd. Het is niet moeilijk om je als vrouw, moeder of meisje achter deze waarden te scharen. 

Het is onmogelijk om één favoriet project te kiezen, ze zijn zo verschillend en zijn allemaal nodig: ontwikkeling in de vroege kinderjaren, onderwijs, beroepsopleidingen... Nieuw is dat Plan International België steeds meer lokale projecten ontwikkelt hier in België. Dat is belangrijk, want er is overal verandering nodig. 

Bedankt Leen!

Leen Gysen. Foto: Plan International/Georges Morleghem

 

De nieuwe raadsleden: wie is wie?

Steven Van Belleghem

Steven Van Belleghem is een toonaangevende expert over klantgerichtheid in een snel evoluerende digitale wereld. Hij is tevens een veelgevraagde internationale key note spreker. Steven studeerde toegepaste economie aan de Universiteit Gent, startte zijn professionele carrière als assistent aan de Vlerick Management School, waar hij tot op vandaag gastcolleges geeft als marketing professor. Hij lag mee aan de basis en uitbouw van het baanbrekende online researchbedrijf InSites Consulting en is (mede)oprichter en eigenaar van B-conversational, Nexxworks en Snackbytes. Hij publiceerde ook al vier bestsellers over het thema, dat hem heel nauw aan het hart ligt (The Conversation Manager, The conversation Company, When Digital Becomes Human en Customers The Day After Tomorrow).

Aintzane de Aguirre

Aintzane is coordinator van het Agentschap Integratie en Inburgering. Ze is een fervente voorstander van gendergelijkheid en is tijdens haar hele carrière betrokken geweest bij projecten die verband houden met de inclusie van vrouwen en jongeren.

Mathieu Toussaint

Mathieu Toussaint zal in het bestuur vooral bijdragen aan de link tussen de ngo-sector en bedrijfswereld. Met zijn uitstekende kennis van het bedrijfsleven zal hij erop toezien dat de projecten van Plan International België een lange termijn impact hebben.

Investeer jouw tijd en talent en word vrijwilliger

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!