Evelyn is een voormalig Plan Kind die dankzij het Plan Ouderschap de kans kreeg om naar school te gaan, Engels te leren en te spelen met haar klasgenootjes. Nu is ze leerkracht en moedigt ze zelf kinderen aan om hun dromen waar te maken.

Ontdek het verhaal van  voormalig Plan Kind Evelyn

In 1995 maakte de moeder van Evelyn een belangrijke beslissing, ze besloot deel te nemen aan het programma van Plan International. Deze keuze zou de toekomst van Evelyn, toen 9 jaar, volledig veranderen. 

Evelyn kreeg de kans om naar school te gaan, Engels te leren en te spelen met haar klasgenootjes. Ze kreeg ook gepaste gezondheidszorg.
 

Door het schoolproject van Plan International kregen we goed lesmateriaal en leerden we over onze rechten.

Niet alleen Evelyns leven veranderde. Alle kinderen in haar gemeenschap werden betrokken in het schoolproject. En wat gebeurt er als je naar school bent kunnen gaan? Je jobkansen vergroten én jouw kinderen gaan een betere toekomst tegemoet.

Vandaag werkt Evelyn als leerkracht in het lager onderwijs. Ze moedigt haar leerlingen en haar drie kinderen aan om hun dromen waar te maken. Haar oudste zoon wil advocaat worden en haar dochter Joyce verpleegster. En de jongste? Die wil net als mama leerkracht worden!

 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!