Marie is een fervente sporter en een succesvolle atlete, maar dat was niet altijd zo. Toen zij nog jonger was, weerhielden genderstereotypen haar ervan haar droom waar te maken om atletiekkampioen te worden. Een pijnlijke ervaring die ze wist om te buigen in een positieve. 

De jonge Marie was op zoek naar een sportieve activiteit, maar in haar streek, in Thiès, is sport "voorbehouden aan mannen. Het was moeilijk om een activiteit te vinden waar ik geaccepteerd werd.” 

Marie heeft echter liefhebbende ouders die haar steunen:

Mijn vader heeft er altijd op aangedrongen dat ik aan verschillende activiteiten deelnam en moedigde me voortdurend aan om beter te worden.

In 2018 sloot Marie zich aan bij de gemeenschap van Plan International via het programma "Een rode kaart voor seksisme.” 

Zij deelt haar ervaring en geeft haar veerkracht door via workshops met en voor andere meisjes. Samen discussiëren zij vrijuit over de plaats van meisjes en vrouwen in de Senegalese samenleving en de rollen die hen traditioneel worden opgelegd. Het is in een gemoedelijke omgeving zonder taboes waar Marie seksistische stereotypen de wereld uit helpt! In haar kielzog de honderden vrouwelijke kampioenen die zij traint! 

Marie is nu een echte jonge leider geworden in haar gemeenschap en ze is niet van plan het daarbij te laten. Ze droomt ervan om later rechten te gaan studeren en advocaat te worden. Haar doel? Het verdedigen van mensen in kwetsbare situaties en het bestrijden van elke vorm van onrecht. 

CTA

 

Samen, maken we een wereld waar elk meisje vrij is

Ik doe een gift

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!