De reislustige An is al drie jaar de trotse Plan Ouder van Maxwell. In juni reisde ze met KrisKras en vijf andere avonturiers naar Ghana. 

De reislustige An is al drie jaar de trotse Plan Ouder van Maxwell. In juni reisde ze met KrisKras* en vijf andere avonturiers naar Ghana. Een uitgelezen kans om een bezoekje te brengen aan haar Plan Kind Maxwell.  Het werd een onvergetelijke ervaring voor de hele groep, die An graag met jullie deelt.

Een zeer vroege, zonnige vrijdagochtend einde juni in Accra... Na een intense rondreis van 3 weken door het prachtige Ghana, samen met een groepje leeftijdsgenoten was de dag aangebroken dat we mijn Plan Kindje Maxwell en zijn familie zouden bezoeken. Mijn reisgenoten Lien, Kim, Eline, Dieter en Anja vonden het spannend en we keken er met zijn allen erg naar uit!

Warm onthaal

Toen we aankwamen in het dorpje waar Maxwell woont, werden we begroet door enthousiast zingende kinderen. De ontvangst was hartverwarmend! De ontmoeting met Maxwell zelf was een heel emotioneel en prachtig moment. We maakten kennis met de mama van Maxwell, zijn broertje en de baby, en enkele nichtjes en voelden ons meteen welkom. Maxwell en zijn mama waren heel nieuwsgierig en vroegen ons uit over België, terwijl wij dan weer geïnteresseerd waren in het dagelijkse leven in Ghana. We speelden verder met de kinderen, genoten van het verse kokoswater en maakten vele groepsfoto’s samen met de familie.

Als Plan Ouder draag je bij aan de hele gemeenschap

Na het afscheid van de familie gingen we samen met beide Plan medewerkers en Maxwell nog op bezoek bij enkele projecten van Plan Ghana in de gemeenschap. We bezochten een ziekenhuis dat gebouwd werd in het dorpje en een nieuwe secundaire school. Het enthousiasme van de lokale medewerkers was aanstekelijk! Het was interessant om zo’n gedetailleerde informatie te krijgen en met je eigen ogen te zien hoe jouw maandelijkse bijdrage wordt besteed.

Plan Ouder An en Plan Kind Maxwell. Foto: An

Geen afscheid maar een tot ziens

Terug in het dorpje was het tijd om afscheid te nemen van de vele kindjes in het dorp. Maxwell gaf me nog een laatste knuffel bij ons vertrek. We vertrokken terug naar Accra, allen met een glimlach op ons gezicht na een zeer intense maar wondermooie dag. Het was erg boeiend om (samen met mijn lieve reisgenoten) te zien welk schitterend werk verricht wordt, en ik kijk er al naar uit om Maxwell binnen enkele jaren opnieuw te gaan bezoeken!

Kriskras door Ghana

An trok door Ghana met de organisatie Kriskras die jongeren op een duurzame en solidaire manier de wereld laat verkennen. Toen Plan Ouder An aan de groep voorstelde om Maxwell te bezoeken tijdens de reis, waren zij meteen enthousiast. De 30-jarige Eline was enkele jaren geleden met een ngo naar Bangladesh vertrokken, voor de andere sportieve reisgenoten was het een nieuwe maar onvergetelijke ervaring. 

Ik ben met Kriskras op reis gegaan naar Ghana omdat het mij heel erg aansprak. Het was een heel mooie en leervolle reis. - Anja, 23 jaar

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en heb jij zin om net zoals Lien, Kim, Eline, Dieter en Anja  mooie herinneringen te maken? Surf naar de website van Kriskras en ontdek de verschillende bestemmingen.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!