Hoewel het internet een manier is om contact te leggen met jeugdvrienden, in contact te blijven met familie in een ander land of om je opleiding voort te zetten, is het ook een vijandige wereld. Op het internet kunnen surfen zonder bedreigd te worden omdat je een meisje bent, daar gaat ons project over.

Meisjes beschermen tegen de gevaren van het internet

 

Kinderhandel en kindhuwelijken zijn nog steeds de realiteit in Vietnam, vooral in afgelegen gebieden. Voornamelijk meisjes uit etnische minderheden worden getroffen. 

Ons platform informeert kinderen, en meisjes in het bijzonder, over hun rechten, de risico's van onlinegesprekken en de gevaren van het internet. Het platform is gratis en bevat video's over digitale geletterdheid en vaardigheden om veilig online te zijn. Er is daarnaast ook een uitgebreide lijst van officiële contactpersonen die kinderen kunnen begeleiden en steunen.

Na een jaar is het platform een waardevol instrument gebleken voor de bewustmaking rond kinderhandel en gedwongen huwelijken en voor de aanpak van problemen rond de toegang tot onderwijs in landelijke gebieden.

Meisjes beschermen tegen de gevaren van het internet

17.200 meisjes en jongeren uit gemarginaliseerde etnische minderheden hebben er betrouwbare informatie over hun rechten gevonden. Van deze jongeren zijn er 1.880 geïdentificeerd als invloedrijke rolmodellen en zij krijgen een opleiding in digitale geletterdheid en online veiligheid om op hun beurt andere jongeren te sensibiliseren. 

CTA

 

Samen, maken we een wereld waar elk meisje vrij is

Ik doe een gift

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!