Aaah die wekker die elke ochtend op hetzelfde tijdstip afgaat, en een stemmetje dat zegt "nog 5 minuten", en dan die bus die vlak voor je ogen vertrekt. Het is soms moeilijk om je op te laden voor een nieuwe werkdag. Gelukkig biedt Plan International België een oplossing; de mogelijkheid om gelijke rechten te steunen, ook met je werk. Wie krijgt hier geen motivatie van?

Ook dit jaar zet Plan International België zich in voor de gelijkheid van meisjes tijdens de beroemde Allianz Memorial van Damme. Een gezellig sportevenement dat mensen van alle leeftijden samenbrengt, gepassioneerd door atletiek.

In de overtuiging dat gelijkheid en vrijheid voor meisjes een strijd is van iedereen, verenigt Plan International Belgium bedrijven die dezelfde waarden delen in een heuse Equal Rights Run. Het doel van deze 100 meter-race is mensen bewust te maken van de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen  en in het bijzonder de aantasting van de vrijheid van meisjes. Het geld dat hierbij wordt opgehaald, gaat daarom integraal naar onze sportprogramma’s waarbij we meisjes kansen geven om zich te ontplooien.

Tijdens de Equal Rights Run kopen 8 bedrijven een baan waarbij zij de uitdaging aangaan om tegen elkaar te lopen in het prestigieuze Koning Boudewijnstadion, vlak voor het echte atletiekprogramma van start gaat. De ambassadeur van het bedrijf loopt als een ware atleet voor de ogen van duizenden toeschouwers,  collega’s, familie en vrienden, maar… bovenal: voor de rechten van meisjes!    

Gelijke rechten voor meisjes overal ter wereld verwezenlijken is een collectieve verantwoordelijkheid, en elke stap telt in deze race. Blijf daarom de komende weken onze social media volgen om de deelnemende bedrijven en hun dappere Equal Rights ambassadeurs te ontdekken!

Ps: Je kan ook nog steeds tickets kopen én hierbij extra €2,5 doneren aan onze sportprojecten via de volgende link

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!