Tijdens het shoppen, op de trein of bij vrienden? In bijna alle openbare ruimtes is het dragen van een mondmasker nu verplicht. En waarom geen mondmasker waarmee je meteen ook een krachtige boodschap verspreidt én ondersteunt? Met het Safer Cities mondmasker bescherm je namelijk niet alleen jezelf en je omgeving tegen het coronavirus, maar ondersteun je ook kinderen uit kwetsbare landen en strijd je mee tegen seksuele intimidatie. 

Help je mee kinderen beschermen?

Koop hier jouw mondmasker

 

Reden #1: Je komt op tegen seksuele intimidatie

91% van de meisjes en 28% van de jongens in België was al eens slachtoffer van seksuele intimidatie. Deze hallucinante percentages komen uit het onderzoek van Plan International België, waarbij 700 jongeren werden bevraagd. Met het project “Safer Cities” ondersteunen we jongeren zodat ze de strijd kunnen aangaan tegen seksuele intimidatie in de publieke ruimte.

Het doel van het project is om van Antwerpen, Brussel en Charleroi veiligere steden te maken.  Jongeren uit deze 3 steden delen hun eigen ervaringen met seksuele intimidatie en bedenken samen oplossingen om dit te bestrijden. Hun aanbevelingen worden vervolgens gedeeld met de politieke vertegenwoordigers van hun stad.

Voor mij lag het voor de hand om een masker te maken met Plan International. Iedereen moet aandacht hebben voor ons project. Veiligheid in de stad is echt essentieel.

Estelle, 21 jaar, Champion of Change in Charleroi

Ontdek meer over het project Safer Cities.

Mondmasker Safer cities

 

Reden #2: Je gelooft in jongerenparticipatie

Plan International België gelooft in de participatie en inspraak van jongeren. Hun kennis, inzichten en meningen over actuele thema’s zijn onmisbaar in het vinden van duurzame en creatieve oplossingen voor ieders toekomst. Samen met jongerenactivisten zet onze organisatie zich actief in voor kinderrechten en gendergelijkheid en streven we naar positieve verandering.

Binnen het project “Safer Cities” is dat niet anders. Onze jongerenactivisten, de Champions of Change in Antwerpen, Brussel en Charleroi, nemen het voortouw om seksuele intimidatie in de publieke ruimte aan te kaarten bij beleidsmakers en journalisten. Daarnaast sensibiliseren ze hun leeftijdsgenoten en mobiliseren ze het grote publiek om samen iets te doen aan deze problematiek.

Dit mondmasker is door en voor jongeren. Alle ideeën kwamen 100% van ons. Het is ook geen gewoon masker. Het is een masker met betekenis. Iedereen, ongeacht leeftijd, religie, huidskleur, afkomst en seksualiteit, heeft dezelfde rechten en moet zich veilig kunnen voelen op straat.

Rania, 16 jaar, Champion of Change in Brussel

 

Reden #3: Je beschermt jongeren wereldwijd

Door een Safer Cities mondmasker aan te kopen, sta je niet enkel achter de boodschap van onze jongerenactivisten, maar bescherm je ook kinderen en jongeren wereldwijd. De winst van elk verkocht masker wordt gebruikt om COVID-19 te bestrijden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dankzij jouw aankoop kan Plan International België kwetsbare families informeren over het coronavirus, hygiënekits uitdelen, kinderen op afstand les laten volgen en veel meer.

We moeten ons beschermen tegen het virus. Wanneer we onszelf beschermen, beschermen we tegelijkertijd ook de mensen rondom ons. We moeten zorg dragen aan elkaar, zeker in deze moeilijke periode.”

Rania, 16 jaar, Champion of Change in Brussel

Klik hier voor meer informatie over onze acties tegen COVID-19

 

Help je mee kinderen beschermen?

Koop hier jouw mondmasker

 

 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!