Mouna, van helpende hand tot sporter.

Mouna Sarragi (42) zorgt er bij de HR-afdeling van onze corporate partner Care voor dat jonge vrouwen zich goed voelen terwijl ze hun volle potentieel ontwikkelen. Zelf verlegde ze ook haar grenzen toen ze vol overtuiging over de finish liep tijdens onze Equal Rights Run op de Allianz Memorial Van Damme. 

Voor alle vragen moet je bij haar zijn 

Mouna is op en top sociaal, dat merk je meteen. Toen ze 15 jaar geleden van Gouda naar Antwerpen verhuisde, moest ze even wennen aan de meer gesloten Belgen. “Gouda is klein, Antwerpen een wereldstad. Gelukkig zie ik de evolutie dat de mensen ook hier socialer worden.” Zelf staat ze altijd klaar om eender wie te helpen, of het nu een vraag is in de winkel, de luchthaven of op straat. “Ik kan moeilijk nee zeggen. Het lijkt wel of er een bordje met ‘infobalie’ bij me staat,” lacht ze. 

Ook bij Care kunnen alle personeelsleden met vragen bij haar terecht. “Ik begon er voor een tijdelijke opdracht van een week. Negen jaar later ben ik er nog steeds.” Mouna is een duizendpoot die binnen de HR-afdeling de payroll, medische onderzoeken en administratie doet. Binnenkort komt daar de rol van HR Business Partner bij en bekijkt ze waar ze personeel mee kan begeleiden en ondersteunen in hun noden. 

Care geeft om hun personeel én om kinderen 

Dat iedereen zich goed en geholpen voelt, zowel klanten als personeel, is iets waar Care bewust op inzet. “Care gaat als schoonmaakbedrijf voor kwaliteit. We vinden het heel belangrijk dat ons personeel zich goed in hun vel voelt en zowel als mens als op de werkplek gewaardeerd en gerespecteerd wordt. We dragen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel.”  

Care geeft niet enkel om werknemers, maar ook om kinderen. “We vinden het belangrijk dat kinderen wereldwijd dezelfde kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Doordat zij naar school kunnen gaan, helpen wij ook de hele gemeenschap waarin ze leven vooruit. Care zet zich al 22 jaar in voor Plan International België. De samenwerking begon toen een medewerker Plan Ouder werd. We besloten als bedrijf ook een aantal Plan Kinderen en gemeenschappen te steunen en nemen al twee jaar deel aan de Equal Rights Run op de Allianz Memorial Van Damme.  

Sport toegankelijk voor iedereen 

In 2022 liep Mouna zelf mee in de Equal Rights Run. "Ik ben echt uit mijn comfortzone gegaan,” lacht ze, “Maar het was een geweldige ervaring. We werden ook echt behandeld als atleten. Het ging mij er niet om te winnen of de snelste te zijn, maar om daar te staan als mens voor anderen. Om een bijdrage te leveren zodat alle meisjes wereldwijd dezelfde rechten krijgen. Ik heb een mededeelnemer overtuigd om samen, hand in hand, over de finish te lopen. Ik wilde laten zien: iedereen kan hier staan. Als je maar het doorzettingsvermogen, de wil en de kracht hebt. Je hoeft niet sportief te zijn – ik ben helemaal geen loper. Twee weken op voorhand ben ik beginnen oefenen door elke dag naar het werk te lopen en terug. Zo heb ik mijn spieren een beetje losgemaakt.” 

Mouna blijft de extra mijl lopen om anderen te helpen. “Ik heb twee zonen van 11 en 17, daarmee is het altijd feest. Ik zet me in als vrijwilliger voor hun kickboksclub, die sport toegankelijk wil maken voor iedereen, ongeacht hun achtergrond. Dan doe ik een praatje over hoe het met ze gaat en tegen welke obstakels ze aanlopen. Of maak ik spaghetti voor het sportkamp, ga ik met de jongeren mee naar het zwembad of de bioscoop. Ik probeer mijn zonen er bewust van te maken dat er nog altijd een onderscheid is qua kansen voor jongens en meisjes, in andere landen en hier.” 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!