Sinds het uitbreken van het gewapende conflict in Noord-Mali vorig jaar, vonden meer dan 9.400 mensen een tijdelijk verblijf in het vluchtelingenkamp van Plan International in Niger.

Bekijk het filmpje 

 

In het vluchtelingenkamp van Tabarey Barey, in het westen van Niger, krijgen meer dan 9.400 Malinese vluchtelingen onderdak. Meer dan de helft zijn kinderen. In samenwerking met de overheid beheert Plan International het vluchtelingenkamp, om zoveel mogelijk hulp en bescherming te bieden aan de duizenden gevluchte gezinnen.

Wat doet Plan International?

  • 1.248 kinderen jonger dan vijf jaar krijgen drie maaltijden per dag, om ondervoeding te voorkomen

  • De gezinnen in het vluchtelingenkamp kunnen rekenen op basisingrediënten om maaltijden klaar te maken, zoals rijst, olie, bonen, zout, etc.
  •  Ouders worden geïnformeerd over goede voeding, hygiëne en zorg, om op die manier de gezondheid van hun kinderen te verbeteren.
  •  Kinderen en jongeren in het vluchtelingenkamp krijgen bijlessen, zodat ze niet achterop raken wanneer ze terug naar school gaan. Kadifa, een studente uit het vluchtelingenkamp, vertelt:

"Zonder deze school zou het er benard uitzien voor ons. Hier leren we hoe de wereld eruit ziet."

Wat kan jij doen?

  • Om te voldoen aan de noodzakelijke levensbehoeften van de bevolking in Mali, rekent Plan International op uw hulp. Doneer nu online!
  • Steun Plan en doe een gift per overschrijving of permanente opdracht op het rekeningnummer BE86 2900 2855 0050 met mededeling "Noodhulp Mali" (indien van toepassing, graag ook uw referentienummer als Plan Ouder vermelden)
  • Word Facebook- fan van Plan International België en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!