De opstand van terreurgroepering Boko Haram die in 2009 startte in het noorden van Nigeria, leidde tot één van de grootste humanitaire rampen in de wereld. Intussen zijn 4 landen betrokken: Nigeria, Niger, Tsjaad en Kameroen. Miljoenen mensen vluchtten weg van het geweld, in moeilijke klimaat- en natuuromstandigheden. In 2018 hadden 10,7 miljoen burgers, waarvan de meerderheid vrouwen en kinderen, dringend nood aan humanitaire hulp. In Nigeria alleen betekende dit reeds 6 miljoen mensen.

Een aanpak die werkt

Van september 2017 tot december 2018 bood Plan International België financiële steun aan een project rond noodvoeding in de regio Borno, in het noordoosten van Nigeria. Het initiatief werd gestart na een noodkreet van de Verenigde Naties over de dreigende hongersnood in de regio. Het project focuste op noodvoeding voor kinderen jonger dan 5 jaar en op het versterken van de capaciteiten van gezondheidszorgploegen. Ook in dorpen werd steun geboden door acuut ondervoede kinderen te voeden.

Naast het project dat door Plan International België werd gesteund, gingen de teams van Plan International Nigeria samen met hun partners verder aan de slag. Ze zetten scholingsprojecten op voor kinderen, boden voedselhulp en financiële steun aan gezinnen.

Vrouw verzorgt kindje

 

Wat hebben we verwezenlijkt?

  • 7.193 kinderen kregen een behandeling voor ernstige ondervoeding.
  • 6.240 zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding gaven, kregen tweewekelijkse begeleiding rond gezonde voeding voor jonge kinderen, bijvoorbeeld tijdens kookdemonstraties.
  • Wil je graag meer informatie over onze impact? Lees dan zeker verder in ons jaarverslag.

Duurzame financiering

Dit project was mogelijk dankzij de steun van de Belgische bevolking aan het Consortium 12-12 en van de Samuel Freeman Charitable Trust.

CTA humanitarian

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!