Na 2 jaar afwezigheid maken zomerfestivals eindelijk een comeback. Hier zijn onze 3 tips om er het beste van te maken, een chille tijd met vrienden te hebben en te dansen als nooit tevoren!  

  1. Let op je gebruik!  

Je hebt waarschijnlijk gehoord van "shots" en "booze bombs", vooral met GHB. Ons advies is om niet toe te geven aan paniek, maar te letten op jouw drankje en vooral op wie het jou geeft. Er zijn zelfs "drankcovers" om je beker af te dekken. Sommige festivals geven ze gratis weg. Als je plotseling moet overgeven of hoofdpijn krijgt, of zelfs flauwvalt, wacht dan niet en ga onmiddellijk naar het medische team.  

  1. Getuige van intimidatie? Zeg iets.  

De risico's van fysieke en seksuele intimidatie zijn een realiteit in openbare plaatsen en dus ook op festivals. Bij Plan International hebben we de “4A methode"* ontwikkeld: Anderen betrekken, aanspreken op gedrag, afleiden en afwachten. Dus als je getuige bent van intimidatie: reageer!   

  1. Blijf gehydrateerd, bereid je outfits voor en denk aan je zonnecrème!  

 Vergeet niet je beste SPF 50 mee te nemen en een grote fles water te vullen (eco-vriendelijk is nog beter); en je bent klaar om je beste dansmoves te laten zien op het festival!   

Bonus: amuseer je!   

Denk eraan dat een festival, zonder veel risico’s te nemen, vooral een moment van plezier en vreugde is, dus amuseer je <3   

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!