In aanloop naar de dag van de vrijwilliger op 5 december, laten we graag onze eigen vrijwilligers aan het woord. Ben je ook benieuwd naar hun verhaal, welke acties ze organiseren en waarom ze voor Plan International kozen? Lees dan snel verder.

Martine, coordinatrice van de vrijwilligers werkgroep Waals-Brabant.

Martine, coordinatrice van de vrijwilligers werkgroep Waals-Brabant.

"Elke bijeenkomst leert me altijd meer over de huidige realiteit en de oplossingen die door de verschillende bevolkingsgroepen zijn uitgevonden. Ik kom altijd heel enthousiast terug en ik heb zin om deze ervaring te delen met andere mensen. Al deze geleefde momenten versterken mijn wens om deze kostbare vriendschapsbanden door de generaties heen te delen, over te dragen en te ontwikkelen."

Wil je meer weten over de activiteiten van de vrijwilligers van de groep Waals-Brabant? Bezoek hun Facebook pagina en hun Instagram account.

Isabelle, coördinatrice van de vrijwilligers werkgroep Brussel.

Isabelle, coördinatrice van de vrijwilligers werkgroep Brussel.

"Door vrijwilligerswerk te doen in de werkgroep van Brussel, heb ik geweldige mensen leren kennen. Dankzij hen vinden onze activiteiten altijd plaats in een sfeer van goed humeur, ook al zijn deze activiteten soms in de kou of in de regen. Vrijwilligerswerk bij Plan heeft me veel geleerd, zowel op persoonlijk als op 'professioneel' niveau."

Wil je meer weten over de activiteiten van de vrijwilligers van de groep Brussel? Bezoek hun Facebook pagina

Emmanuel, coördinator van vrijwilligersgroep te Brugge 

"Ik hoorde het Xavier Taveirne zondag nog vertellen op Radio1: ‘ik ben een zondagskind’. Wel zo voel ik me ook. Geboren in het rijke en veilige deel van de wereld. In het prachtige Brugge. In een warm gezin. Nooit armoede gekend. Daar heb ik zelf geen enkele verdienste aan. Puur toeval waar je wiegje staat. Heb zelf 4 liefhebbende dochters en sinds kort zelfs een kleinkindje dat me heel wat vreugde brengt. Ik krijg heel veel liefde. Van hen, mijn partner, familie en vrienden. En zoals Xavier zondag ook al zei: ‘dit is niet iedereen gegeven’. Het is dan ook normaal dat je wilt delen met mensen die minder hebben. En eenmaal je een vrijwillig engagement opneemt, ervaar je onmiddellijk veel vriendschap van gelijkgezinden: mensen die ook iets willen doen voor een ander. Het geeft je een goed gevoel. Je hoeft niet te presteren. Je kan jezelf zijn. En iedereen is dankbaar als je iets organiseert. Net als de mensen waar je het voor doet: de Plankinderen, hun families en gemeenschappen. De jaarlijkse rapporten die je ontvangt tonen dat het ertoe doet. En dit stimuleert om verder te doen. Elke dag opnieuw. Ooit wordt het hier misschien voor iedereen goed op deze aardbol. Daar moeten we in blijven geloven."

Emmanuel, coördinator van vrijwilligersgroep te Brugge 

Michèle-vrijwilligster bij Donor Support

Michèle is een Gentse die graag op onze kantoor te Brussel komt, iedere maandag.  Ze is blij om ons te helpen met registreren van post van Plan Kinderen en Plan Ouders en vertaling van brieven.  Ze is enorm blij als ze ons heeft kunnen helpen en vaak zegt ze: “kijk, mijn bakje is gedaan, alles is afgewerkt”.  

Michèle-vrijwilligster bij Donor Support

Vrijwilligersgroep te Antwerpen

Soms zeggen foto’s meer dan woorden. Zie onze Antwerpse vrijwilligers in actie.

Wil je meer weten over de activiteiten van de vrijwilligersgroep te Antwerpen? Bezoek hun Facebook pagina.

frdf

Vrijwilligersgroep te Leuven

"Leuvense vrijwilligers van Plan International België streven naar gendergelijkheid en respect voor kinderrechten.  Samen zijn we sterker en maken we een verschil." 

Wil je meer weten over de activiteiten van de vrijwilligersgroep te Leuven? Bezoek hun Facebook pagina.

grg

Bert, coördinator van vrijwilligersgroep te Mechelen voor Plan International België

« De regionale werkgroep Mechelen van Plan International België is reeds 18 jaar actief in Mechelen. Dat is dankzij de niet aflatende hulp van tal van vrijwilligers en de steun van de Stad Mechelen. Niet alleen financieel meer zeker ook organisatorisch hebben wij als lid van “Mechelen Mondiaal” de mogelijkheid om onze Plan boodschap en die van Mechelen Mondiaal aan de Mechelaars voor te stellen.

Een normaal werkjaar start voor ons in februari met de “Trek je Plan kwis” gevolgd door een 8 tal “wisselende” activiteiten gedurende het jaar.

“Ontbijt met gids”, “foto-tentoonstelling iedereen gelijk” ”Ottertrotter”, “Uit zonder uitlaat”, “happy 2030/scholendag”, “het zuiden in je huiskamer”, “Urban Trail” en de “Mondiale kerstmarkt”.

De leuze van de Mechelse werkgroep is daarbij erg belangrijk: Niks hoeft alles kan.

Aan de hand van een doodle die we uitsturen naar een 15 tal vrijwilligers beslist iedereen hoeveel tijd zij of hij wil besteden bij een volgende activiteit.»

Wil je meer weten over de activiteiten van de vrijwilligers van de groep Mechelen? Bezoek hun Facebook pagina.

Bert, coördinator van vrijwilligersgroep te Mechelen voor Plan International België

Kan je niet wachten om ook vrijwilliger te worden? Of heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar rim.ahmedchaouch@planinternational.be en ze helpt je met veel plezier! 

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!