Een nieuw product op de markt brengen én datzelfde product tegelijkertijd koppelen aan een goed doel? Weinig ondernemingen zouden dit aandurven, maar voor sociaal ondernemer Rik Zweegers was het een logische keuze. Onder het label ‘Eat good, do good’ lanceerde de Hasseltse ijsfabriek Crème de la Crème NV twee nieuwe ijsproducten voor de eindejaarsperiode.

Per verkocht potje gaat er €0,50 naar het project van Plan International België in Niger. Wij spraken met Rik Zweegers over deze unieke samenwerking, maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat zijn ijs zo (h)eerlijk maakt. Maak kennis met onze nieuwe partner!

100% (h)eerlijk ijs

De CSR-strategie is volledig doorgetrokken in elk detail en zorgt ervoor dat het nieuwe product volledig gelinkt is aan haar sociaal doel. Merken verbinden zich enkel aan elkaar wanneer ze dezelfde waarden uitstralen. Met duurzaamheid, biologisch en ethisch verantwoord zat dit bij Crème de la Crème onmiddellijk goed. De ingrediënten zijn 100% biologisch.  De combinatie van verse room, gecertificeerde biologische melk, vanille uit Madagaskar en pure Arabica-koffiebonen zorgen voor een bom aan smaken. De ijsproductie gebeurt ook volledig in België.

De missie van het nieuwe Organic ijs is “eat good, do good”. We hebben de luxe om te kunnen genieten van een goed ijsje en willen daarom iets teruggeven aan de wereld. Plan International reageerde enthousiast en gaf ons de kans om specifiek ondervoede kinderen te helpen. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

Rik Zweegers van Crème de la Crème

Op de 100% gerecycleerde kartonnen verpakking krijgt de consument een beeld over hoe hij of zij bijdraagt zodat kinderen in Niger hun toekomst in eigen handen kunnen nemen. Na gebruik kunnen de creatievelingen zich uitleven door het ijspotje een tweede leven te geven als bloempot, spaarpot of zeepdispenser. Zo gaat er helemaal niks verloren.

Strategie voor productlancering

Een nieuw product in de markt zetten is niet altijd evident. Met een gezamenlijke communicatiestrategie maak je optimaal gebruik van elkaars netwerk. Met een splinternieuwe website zette het ijsmerk het toonvoorbeeld van een geslaagde cause-related marketing actie.

Het ijs ligt vanaf 26 november in het diepvriesvak van een Delhaize in jouw buurt voor de prijs van € 5.90 waarvan € 0.50 naar Niger gaat.

Niger: gezonde voeding en een gezonde start voor de allerkleinsten

Samen met onze lokale partners zetten we in op verschillende activiteiten in Niger. Het bouwen van voedingscentra voor jonge mama’s en kinderen, aanleggen van moestuinen, opleidingen voor lokale gezondheidswerkers, het aanleren van nieuwe kooktechnieken, screening van ondervoeding, materiaal voor kindvriendelijke speelruimtes, sensibilisering over evenwichtige maaltijden behoort tot onze holistische benadering van werken.

TIP Neem een kijkje op het Instagram-account van Crème de la Crème voor dessert-inspiratie en voeg een solidair nagerecht toe aan de feestdis!

Geïnspireerd door het engagement van Crème de la Crème en denk je dat cause-related marketing iets is voor jouw bedrijf? Aarzel niet langer en neem contact met ons op voor een kennismakend gesprek.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!