Faridah, Jackline, Sharon en Zaharah willen van Kampala een veilige stad maken. In oktober lanceerden ze een petitie om het stadsbestuur tot actie te dwingen. Ze kregen de steun van 3.691 Belgen! En dankzij de massale steun stelde de stad al concrete maatregelen voor.

Bedankt dat je de activisten uit Kampala hebt gesteund!

Met 3.691 handtekening uit België hadden Faridah, Jackline, Sharon en Zaharah voldoende steun om hun eisen voor een veilige stad kracht bij te zetten. 

Wat heeft dat nu veranderd? Wel, het stadsbestuur van Kampala heeft beloofd  alle straten een naam te geven en de straatverlichting te verbeteren. Ze gaan ook werken aan de riolering om overstromingen te voorkomen en lege gebouwen slopen om nieuwe, meer toegankelijke gebouwen te bouwen. Het stadsbestuur zal ook campagne voeren tegen seksuele intimidatie op straat. 

Faridah, Jackline, Sharon en Zaharah en wij zijn super blij met deze snelle en concrete acties en willen de mensen die de petitie hebben getekend, bedanken via deze brief.

Nu al verbetering!

Beste vrienden

Een paar dagen geleden hebben we de duizenden handtekeningen van onze petitie overhandigd aan het stadsbestuur van Kampala, met wie we uitgebreid onze verzoeken hebben besproken.

Het was geweldig om te kunnen aantonen dat we niet alleen zijn, dat onze campagne wordt ondersteund door duizenden mensen over de hele wereld.
Het stadsbestuur van Kampala heeft naar ons geluisterd en we zijn daarom erg blij omdat er nu al verbeteringen op komst zijn.

In reactie op onze campagne heeft de stad beloofd om de verlichting in de stad te versterken en de straten te benoemen, de riolen schoon te maken om overstromingen te voorkomen, onafgemaakte gebouwen te slopen en ervoor te zorgen dat de nieuwe gebouwen veilig en toegankelijk zijn. De stad zal ook een bewustmakingscampagne starten om mentaliteiten te veranderen en seksuele intimidatie op straat aan te pakken!

Met jouw steun wordt Kampala een veilige stad voor iedereen. Het is een grote stap voorwaarts. Hier, net als elders, is het essentieel dat meisjes en jonge vrouwen vrij zijn om naar school te gaan, te werken of en niet bang hoeven te zijn om over straat te wandelen. We zullen hier niet stoppen. In samenwerking met Plan International zullen we blijven samenwerken met het stadsbestuur om ervoor te zorgen dat acties effectief worden geïmplementeerd en echt een verschil maken voor meisjes.

Nogmaals bedankt om onze petitie te tekenen. De boodschappen van steun en solidariteit die we hebben ontvangen, hebben ons echt aangemoedigd. We zullen onze campagne voortzetten wetende dat mensen van over de hele wereld ons bijstaan!

Jackline, Sharon and Zahara

Blijf op de hoogte van onze acties

Wil je meer weten over onze acties en projecten? Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang elke maand inspirerende verhalen over meisjes- en kinderrechten in jouw mailbox.

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!