De ‘Wauw’-Award is een prijs van Radio 1 voor de meest vrouwvriendelijke persoon of organisatie van 2012. De jury is unaniem: Plan International België en ambassadeur Koen Wauters winnen de Wauw Award met onze campagne “Alle meisjes naar school!”

Radio 1 heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen. De ‘Wauw’-Award, een prijs voor de meest vrouwvriendelijke persoon of organisatie van 2012. De jury is unaniem: Plan België wint de Wauw Award van Hautekiet voor haar campagne “Alle meisjes naar school!”

 

De 5 genomineerden voor de ‘Wauw’ award zijn sterke concurrenten en niet van de minsten:

  • schrijver en columnist Hugo Camps
  • politierechter Peter D'Hondt
  • Plan België en Koen Wauters
  • NMBS & reclamebureau VVL-BBDO
  • de Belgische Federale Politie en Catherine De Bolle

De jury is echter unaniem over wie de eerste plaats zou moeten krijgen: Plan België en Koen Wauters. De jury bestaat uit Lieve Blancquaert (fotografe voor de Volkskrant, Elsevier, De Standaard Magazine, Knack) , Eva Mouton (columniste en illustratrice De Standaard) en Annick Ruyts (bekend van Grenzeloze Liefde, Seks@canvas en We are from Belgium). Een serie sterke vrouwen dus!

Koen Wauters is een blij man:

"Het is een misvatting dat je meisjes moet weghouden van school, om thuis te helpen. De armoedespiraal wordt doorbroken als een meisje 9 jaar lang onderwijs kan genieten."

Plan België voert al jarenlang campagne om meisjes uit het Zuiden kans op onderwijs te geven. Vrijwillig ambassadeur en gezicht van de organisatie is al 10 jaar lang Koen Wauters.

> Doe zoals Koen Wauters, steek uw hand op en geef meisjes het recht op onderwijs

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden!